Politerno > Україна і світ > Після бійок під КС судді відклали розгляд закону про люстрацію

Після бійок під КС судді відклали розгляд закону про люстрацію

  • 14 Травня, 2019
  • 1180 Переглядів
  • Comments Off

Конституційний Суд знову відклав розгляд закону “Про очищення влади”.

Відповідна заява була опублікована на сайті суду.

Причини перенесення розгляду і дати, коли можуть розглянути це питання, поки що невідомо.

Рішенню передувала бійка між активістами ВО “Свобода” і партії “Нацкорпус” з одного боку та представниками партії “БПП” Солідарність “з іншого.

Бійка почалася після того, як націоналісти почали звинувачувати діючого президента Петра Порошенка в ряді невдач на фронті, зокрема, у втратах українських військових під час “Іловайського котла” і при обороні Дебальцеве, корупції в армії, а також ставити йому в провину скасування Конституційним судом статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

У відповідь прихильники “БПП” почали скандувати “Ганьба!” і за цим послідувала коротка бійка, яку оперативно припинили правоохоронці.

Про постраждалих в результаті інциденту не повідомляється.

18 квітня Конституційний Суд уже відкладав розгляд питання щодо закону “Про очищення влади”.

Закон набув чинності в жовтні 2014 року. Документ передбачає, що особи, котрі замають посади, які підпадають під люстраційну перевірку, повинні не пізніше ніж на десятий день з початку проведення перевірки в установі, подати своєму керівникові власноруч написану заяву про згоду на проведення перевірки.

У тому ж році в КСУ надійшли два подання від Верховного Суду й одне подання від 47 народних депутатів щодо конституційності деяких положень закону про очищення влади. Згодом суд об’єднав три подання в одне провадження.

Нагадаємо, судді Конституційного суду України проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади судді і обрали новим головою суду Наталію Шапталу.

Звільнений з посади голови Конституційного Суду Станіслав Шевчук назвав свою відставку злочином і обіцяє звернутись до правоохоронців.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE