Politerno > Україна і світ > Гройсман поскаржився на Порошенка: “Вся система навколо мене була абсолютно ворожа”

Гройсман поскаржився на Порошенка: “Вся система навколо мене була абсолютно ворожа”

  • 17 Червня, 2019
  • 1715 Переглядів
  • Comments Off

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив сподівання, що при президенті Володимирі Зеленському вдасться навести порядок в питанні детінізації економіки і звинуватив екс-президента Петра Порошенка у відсутності волі до змін.

Про це він заявив у неділю в ефірі телеканалу ICTV, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Сподіваюся, що з приходом нового президента буде вичищена вся правоохоронна система, туди прийдуть нормальні люди, вони будуть працювати над тим, щоб створити нормальні умови правоохоронної системи для економіки”, – сказав Гройсман.

Він пояснив, що для стабілізації економіки, для надходження інвестицій необхідні надходження доходів до бюджету від детінізації економіки, від боротьби з контрабандою.

“Дещо мені вдалося зробити, але багато, чого не вдалося зробити, тому що вся система навколо мене була абсолютно ворожа – СБУ, прокуратура, митники… Мені важко було пробитися, когось поміняти, змінити в цій системі, у мене не було ніяких важелів”, – зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що зробить усе, щоб змінити ситуацію.

“У попередній період, на превеликий жаль, у попереднього президента такої волі не було і мої розмови закінчувалися просто нічим. Зараз я маю шанс”, – підсумував прем’єр.

Він також заявив, що зростання економіки дасть можливість збільшити мінімальну зарплату в Україні мінімум вдвічі до $300.

“План на найближчі два роки, і я знаю, як це можна зробити, щоб ми досягли мінімальної зарплати в країні в $300. Я говорю про те, що мені реально вдалося зробити і про те, що я знаю, як можна зробити”, – заявив Гройсман.

При цьому він зазначив, що таких результатів вдасться досягти не за рахунок “друкарських верстатів”, а “за рахунок детінізації та інвестицій”.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що на парламентські вибори піде зі своєю політичною силою “Українська стратегія”, не об’єднуючись ні з ким, в т.ч. і з політичною силою Петра Порошенка.

Коментуючи можливе об’єднання з політсилою Порошенка, Гройсман сказав: “Такі пропозиції були, і багато політиків говорили між собою про різні можливості. Я прийняв рішення – я буду йти самостійно і це рішення для мене є остаточним”.

“Я вважаю, що ми просто різні”, – додав прем’єр.

30 травня у Верховній Раді не вистачило голосів за відставку прем’єр-міністра Володимира Гройсман та весь склад Кабінету міністрів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE