Politerno > Україна і світ > Голова Ради суддів каже, що адміністрації Зеленського тисне на суддів

Голова Ради суддів каже, що адміністрації Зеленського тисне на суддів

  • 21 Червня, 2019
  • 1466 Переглядів
  • Comments Off

Голова Ради суддів Олег Ткачук поскаржився на спроби тиску на суддів з боку посадових осіб Адміністрації президента.

Про це він заявив під час засідання Ради суддів, передає журналіст LB.ua.

“Напередодні, сьогодні вночі і вранці до мене почала надходити інформація від суддів із різних регіонів, членів Ради суддів про те, що з Адміністрації Президента головам судів надходять телефонні дзвінки з вимогою дати розпорядження делегованим від цих судів у Раду суддів членам зірвати засідання Ради суддів.

Зазначена ситуація викликає велике занепокоєння і не узгоджується з принципами демократії, свідчить про реальну загрозу для судової влади і може підірвати її авторитет як неупередженого арбітра в соціальних, політичних, економічних суперечках”, – зачитав він заяву.

“Потрібно сказати, що такі спроби підірвати довіру до здатності судової влади самостійно вирішувати внутрішні проблеми і завдання, визначені Конституцією та законами України, були продемонстровані 19 червня під час зустрічі заступника голови Адміністрації Президента Руслана Рябошапки і заступника голови Ради суддів Вадима Бутенка”, – сказав Ткачук.

“Ніколи раніше працівники апарату Адміністрації Президента не дозволяли собі публічно демонструвати керівну і спрямовуючу роль у судовій владі”, – додав він.

За його словами, з цією інформацією він звернеться до президента, генпрокурора та директора Держбюро розслідувань. Після заяви він оголосив перерву і вийшов із залу.

Заступник Ткачука Вадим Бутенко пообіцяв пояснити ситуацію, коли продовжиться засідання.

У ЗМІ раніше повідомляли про зустріч Рябошапки і Бутенка.

У коментарі журналістам Бутенко повідомив, що зустріч із Рябошапкою відбулася з ініціативи судді. Він висловив бажання увійти в робочу групу, яку адміністрація планує створити для оцінки судової реформи.

За даними ЗМІ конфлікт Ткачука і Бутенка почався ще з їхнього обрання на ці посади.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський подав у парламент проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами.

20 червня Конституційний суд визнав конституційним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE