Politerno > Україна і світ > З Насірова зняли відповідальність за розстрочки Онищенку

З Насірова зняли відповідальність за розстрочки Онищенку

  • 24 Червня, 2019
  • 1080 Переглядів
  • Comments Off

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, згідно якого відповідальність за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка фактично перекладається з екс-голови ДФС Романа Насірова на керівників місцевих податкових інспекцій.

Про це повідомляють “Наші гроші“.

Таке рішення 24 червня ухвалила трійка суддів апеляційного суду у складі Андрій Парінов (головуючий), Олександр Беспалов, Наталія Літвіна.

Рішення Окружного адмінсуду у листопаді 2017 року прийняла трійка суддів у складі Євгеній Аблов (головуючий), Павло Григоровича, Ігор Смолій. Справа була розподілена на цю трійку з порушеннями.

Судді вирішили, що Насіров мав повноваження приймати рішення про розстрочення податкового боргу фірмам без обмежень у сумі та в межах одного бюджетного року. При цьому, вважає суд, він не повинен був аналізувати фінансовий стан цих фірм, яким надавалася розстрочка. Також суд встановив, що Насіров не міг відмовити у розстрочці за наявності позитивного висновку територіальних органів ДФС.

Фактично дане рішення і його підтвердження в апеляції дає Роману Насірову можливість перекласти відповідальність за надання розстрочок компаніям Онищенка на керівників місцевих держподаткових інспекцій. Сам він у такому разі виступає лише як особа, яка затвердила висновки, надані місцевими Державними податковими інспекціями.

Насіров підозрюється у зловживанні владою, а саме – ухваленні низки незаконних рішень про розстрочення платежів з рентної плати на суму 2,019 млрд грн. за користування надрами для компаній, підконтрольних нардепу-втікачу Олександру Онищенку.

Нагадаємо, слідство вважало, що Роман Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям.

Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн. Насіров стверджував, що не має коштів для внесення 100 млн гривень для застави.

Роман Насіров був затриманий 2 березня 2017 року.

В ніч на 8 березня того ж року Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE