Politerno > Україна і світ > Порошенко приїхав на “Прямий” і пообіцяв, що не продасть канал

Порошенко приїхав на “Прямий” і пообіцяв, що не продасть канал

  • 24 Червня, 2019
  • 1920 Переглядів
  • Comments Off

Сьогодні, 24 червня, екс-президент Петро Порошенко зустрівся з журналістами телеканалу “Прямий”.

Відзначимо, що канал уже давно і міцно асоціюється з екс-президентом. Однак його формальним власником є екс-регіонал Макеєнко.

Тому нинішній візит можна сприймати як своєрідний “камінг-аут” Порошенка, який вперше позначив своє пряме відношення до “Прямого” каналу.

Власник зібрав редакцію каналу, щоб представити колективу телеведучу Світлану Орловську в якості нової очільниці  телеканалу.

За словами джерела, Орловська замінить генеральну директорку Євгенію Захарову.

Інше джерело повідомило “Детектору медіа”, що Орловську представили як тимчасову очільницю каналу. Про інші кадрові зміни нічого не повідомляли. Захарової на зборах не було.

Повідомляється, що на зборах не йшлося про можливий продаж каналу чи скорочення фінансування.

“Володимир Макеєнко сказав, що канал не продається, а якщо він його комусь і продасть, то тільки Петрові Порошенку”, – передало джерело.

У  “Детектор медіа” з посиланням на джерела на каналі додали, що на зустрічі з колективом “Прямого” також була присутня п’ятий народна депутатка Вікторія Сюмар.

Інші джерела стверджують, що Порошенко пообіцяв, що не продаватиме канал Медведчуку (такі чутки ходили до того). А також подякував працівникам “Прямого” за підтримку. І сказав, що готовий зі свого боку підтримувати телеканал і далі.

За даними джерел УП, Порошенко звернувся до колективу, де подякував за “підтримку і об’єктивність”.

Орловська стала ведучою Прямого каналу із запуском каналу в серпні 2017 року. 

Раніше з телеканалу пішов його засновник – відомий медіа-менеджер Олексій Семьонов. Разом з ним “Прямий” покинула і частина колективу. А по ринку пішли чутки, що Порошенко має намір позбутися каналу і не буде його більше фінансувати.

Мабуть, щоб розвіяти ці чутки Порошенко і вирішив особисто прийти на канал.

ЗМІ одразу пов’язували канал з найближчим оточенням екс-президента Порошенка, а Макеєнка називали фіктивним власником. На той момент додатковий інформаційний канал був потрібний Порошенку для медіа-підтримки на президентських виборах. Сам Макеєнко в розмові з журналістами УП категорично заперечував роль Порошенка та Адміністрації президента у запуску нового інформаційного каналу.

У соцмережі журналістки “прямого” вже діляться Селфі з екс-президентом.

Нагадаємо, журналіст Олександр Дубінський заявив, що через депутата від Оппоблоку Тараса Козака, кум президента РФ Медведчук є партнером Порошенка в телеканалі “Прямий”.

Читайте також: “Прямий” найбільше порушував виборче законодавство в ефірі

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE