Politerno > Україна і світ > Медведчук є партнером Порошенка в телеканалі “Прямий” – Дубінський

Медведчук є партнером Порошенка в телеканалі “Прямий” – Дубінський

  • 10 Жовтня, 2018
  • 2973 Переглядів
  • 1

Через депутата від Оппоблоку Тараса Козака, кум президента РФ Медведчук є партнером Порошенка в телеканалі “Прямий”.

Про це повідомляє Олександр Дубінський.

Крім «віджатих» телеканалів «112 Україна» і NewsOne, – Медведчук також має відношення до телеканалу «Прямий», який пов’язаний з Петром Порошенком. У придбанні каналу «Прямий» взяли участь офшорні компанії Медведчука, директора яких обслуговують як кума Путіна, так і самого Порошенка.Як ви пам’ятаєте, 3 жовтня 2018 року Верховною Радою України був зареєстрований проект постанови  про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти 2 телеканалів.

Необхідність даних санкцій – забезпечення національної безпеки в інформаційній сфері. В результаті голосування цю постанову було прийнята 4 жовтня 2018 року, за що проголосувала 229 народних депутатів , а «проти» – лише 42 депутати.

Дані дії призвели до того, що власник телеканалу «NewsOne» – Володимир Мураєв (батько депутата Євгена Мураєва) був змушений продати телеканал  соратнику Медведчука – народному депутату Тарасу Козаку. Андрій Портнов, який з серпня 2018 року керував даним телеканалом – з цієї причини відразу розірвав з каналом співпрацю.

Цікаво також те, що сам Козак, під час голосування – був одним з тих депутатів, які були проти введення санкцій. В  кінцевому підсумку він став таким собі «рятівником каналу», пообіцявши зробити все можливе що б не допустити припинення його мовлення.

Судячи з усього, телеканал «112 Україна» був включений до списку санкцій перелік лише формально, оскільки він вже з серпня 2018 року неформально належить Віктору Медведчуку:

Офіційно канал придбав нікому не відомий дрібний підприємець з Німеччини – Едуард Катц. Головним менеджером телеканалу став Артем Марчевський, якого також пов’язують з Медведчуком. У 2015 році Марчевський брав участь у виборах депутатів до Київської міської ради від партії «Право народу».

Очолював цей список Віктор Чорний, який балотувався на посаду київського міського голови. Чорний, є віце-президентом Федерації бойового самбо в Україні і керує ТОВ «Детективне охоронне агентство «Шторм». Медведчук є почесним президентом Федерації, і користується автомобілями охоронної фірми.

Таким чином, до сфери інформаційного впливу кума Путіна, за 3 місяці відійшли відразу 2 телеканали.

Насправді є підстави вважати, що каналів під контролем Медведчука не два, а цілих три. Оскільки участь офшорів Медведчука – через Тараса Козака, також простежується в телеканалі «Прямий», який пов’язують з Порошенком.

Номінальним власником телеканалу «Прямий» є екс-регіонал Макеєнко, який той придбав у сина екс-президента Януковича – Олександра (раніше канал називався «Тоніс»).

Власниками каналу «Прямий» через Макеєнко є Parlimo trading limited  і Centerano trading limited. Директорами цих офшорів значаться: Dadlaw Secretarial Limited, AUGUSTA WIGS, ЧАРІС Д. ДІМИТРЯДИС.

Секретарська компанія Dadlaw Secretarial Limited, – входить в список компаній, которі обслуговують найближче оточення Пороошенко.

Наприклад, компанія займається кореспондентськими операціями на Кіпрі для Efamiando Holdings LimitedДо недавнього часу ця офшорка володіла лотерейним оператором «Українська національна лотерея» , яку пов’язують з партнерами Петра Олексійовича – екс-главою АП Борисом Ложкіним, а також народними депутатами з БПП Олександром Третьяковим і Глібом Загорієм – люди, заради яких Порошенко затвердив санкції щодо грального бізнесу їх конкурентів.

Ці ж номінальні менеджери керують двома фірмами  Hakail limited і Turul investments limited, бенефіціарами яких є соратник Медведчука – нардеп Тарас Козак.

У свою чергу фірма  Hakail limited  , є власником компанії  ТОВ «Добробут-інвест», яка володіє в Криму земельною ділянкою і пансіонатом. Дане майно Козак вказав в декларації, а також російський клон ТОВ «Добробут-Інвест». Який спочатку був перереєстрований в Криму, а потім змінив прописку на московську. У 2015-2016 роках остання компанія заробила 300 млн рублів чистого прибутку. Пізніше депутат Козак повідомив, що дані активи він передав в управління, і про діяльність компанії йому нічого невідомо.

Що стосується Turul investments limited, то дана фірма є співвласником компанії Havanor Management limited, якій належала частина в компанії монополіста в сфері дистрибуції сигарет «Тедіс Украіна».

Через неї Козак, є міноритарним власником скандального тютюнового монополіста в сфері дистрибуції сигарет. При чому депутат сам це визнав. Сьогодні основним власником акцій вважається бізнесмен і партнер Порошенка – Борис Кауфман, який особисто обговорює свої справи з Президентом, а також відомий тим, що при пособництві Гонтаревої виводив активи Платинум Банку. За даними медіа – «Тедіс Україна» »на вітчизняний ринок привів саме Віктор Медведчук.

Гроші з «Тедіса» виводилися, зокрема, в структури з орбіти Медведчука-Козака. 2,5 мільярда гривень, отримані «Тедісом» на сигаретної дистрибуції, були виведені з-під оподаткування на десяток вітчизняних фірм за договорами про поворотну фінансову допомогу.

А далі – на офшори. Куди пішли і три інформаційних канали, які повинні забезпечити Порошенку комфортне медіа-середовище на майбутніх виборах.

Таким чином ми маємо управлінських менеджерів Кіпрського офшору, які обслуговують «банду», в яку входять – кум Путіна – Медведчук, найближчі партнери по бізнесу Порошенка – Турчинов, Третьяков, Загорій, Кауфман. Чим не «зрада»?

Читайте також: Чому українська влада не чіпає Медведчука і його телеканали

Діліться у соцмережах:

1 Comment Already

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE