Politerno > Україна і світ > Україна зупиняє участь у роботі ПАРЄ та разом з Грузією оскаржила рішення асамблеї

Україна зупиняє участь у роботі ПАРЄ та разом з Грузією оскаржила рішення асамблеї

  • 25 Червня, 2019
  • 1813 Переглядів
  • Comments Off

Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про зупинення роботи в Асамблеї на знак протесту проти повернення делегації Росії.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це заявив голова делегації Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

Українська делегація вирішила припинити участь в роботі ПАРЄ, крім питань, пов’язаних з позбавленням повноважень російської делегації.

Делегація звертається до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ у подальшому.

Також делегація звертається до президента і МЗС негайно виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи.

Також стало відомо, що Парламентська асамблея Ради Європи розпочала процедуру оскарження повноважень російської делегації на вимогу представників кількох національних делегацій.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент “Європейської правди”.

Оскарження повноважень за змістовними підставами відбулося за пропозиції грузинської делегатки Ніно Гогадзе. Загалом оскарження підтримали під півсотні депутатів.

Окремо голова української делегації Володимир Ар’єв оскаржив повноваження росіян на процедурних підставах, ґрунтуючись на тому, що у складі російської делегації є депутати, обрані по багатомандатному округу, включаючи голоси мешканців українського Криму, і обрання цих людей до Держдуми є сумнівним.

Рішення щодо того, чи будуть підтверджені повноваження росіян, буде ухвалене у ПАРЄ в середу по обіді, оголосила президент асамблеї Ліліан Морі Паск’є.

Демарш української делегації ухвалений на знак протесту проти контроверсійного рішення ПАРЄ, ухваленого минулої ночі, яке суттєво звузило можливості накладання санкцій на делегацію РФ, а також на інші держави, що порушують принципи РЄ.

Очікується, що український парламент може також ухвалити спільне рішення щодо подальшої роботи у ПАРЄ.

Також під сумнівом є голосування українських депутатів на виборах генерального секретаря РЄ.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE