Politerno > Україна і світ > В екс-радника Порошенка провели обшуки, він прокоментував ситуацію

В екс-радника Порошенка провели обшуки, він прокоментував ситуацію

  • 26 Червня, 2019
  • 1483 Переглядів
  • Comments Off

У кандидата в народні депутати від партії “Європейська солідарність” Юрія Бірюкова 26 червня провели обшуки.

Про це 26 червня повідомляє прес-служба політсили.

“Обшуки у кандидата в народні депутати відомого волонтера і громадського діяча Юрія Бірюкова, які розпочалися сьогодні за відверто невмотивованим рішенням суду, партія “Європейська Солідарність” вважає цинічним політичним тиском і неприховуваним переслідуванням з політичних мотивів”, – йдеться в повідомленні.

Водночас, наразі не відомо, хто саме прийшов з обшуками до кандидата. Зокрема, “Українській правді” інформацію про обшук відкинули у поліції, прокуратурі, СБУ, НАБУ та САП. 

У ДБР інформацію УП не підтвердили, але і не спростували.

Партія розцінює обшуки у Бірюкова “як частину реваншу, як спробу розправи над тими, хто в перших рядах допомагав Збройним силам протистояти путінській агресії”.

Сам Юрій Бірюков повідомив у Facebook, що під час обшуку нічого цінного в нього не знайшли.

“Вони дуже сподівалися знайти злата-срібла, тонни грошей, колекції раритетних автомобілів… Скажу чесно – і я б таке хотів знайти. Але нажаль”, – пише Бірюков.

Журналістам Бірюков розповів, що обшук проводився в нього вдома, в результаті було вилучено старий флеш-накопичувач і дві чернетки з довідками Міністерства оборони.

“Знайшли якусь флешку. Судячи з того, що вона на, здається, 64 Мб, цій флешці, напевно, років 15. І якісь дві чернетки. І все”, – цитує його “Інтерфакс-Україна”.

На питання, що міститься на вилученій флешці, він сказав: “Що там, я не знаю. Може, сімейні фотографії. Її подивитися вже неможливо, вона неробоча. Але вони радісно знайшли єдину в будинку флешку і її, відповідно, вилучили. У чернетках були якісь довідки Міністерства оборони, які я замовляв, бо був радником міністра оборони”.

При цьому кандидат у нардепи зазначив, що в нього зрештою не вилучили військові куртки, про які раніше повідомив представник центральної ради партії “Європейська солідарність”, журналіст Віталій Гайдукевич. “Вони покрутили їх в руках – зимовий і літній кітель, мій, з моїми нашивками і моїм прізвищем. Збиралися чогось вилучати, потім порадилися і вирішили, що, напевно, особисті речі вилучати не треба”, – розповів Бірюков.

За його словами, обшук проводили співробітники Державного бюро розслідувань, робили це коректно і в цілому провели у нього вдома близько 2 годин, цікавилися, чи зберігаються вдома кошти і тендерна документація, “нічого не знайшли і поїхали”.

При цьому екс-радник міністра зазначив, що справа, по якій був проведений обшук, пов’язана з поставками речового забезпечення Міністерству оборони.

Він висловив здивування, яка його колишня діяльність може мати відношення до ДБР і його повноважень, оскільки він ніколи не був держслужбовцем в жодному статусі і не мав права підпису.

“Дивний збіг: позавчора я зареєстрований кандидатом у народні депутати, три тижні тому я закінчив роботу в Міністерстві оборони і зараз приходять співробітники Державного бюро розслідувань, які взагалі не мають стосунку до волонтерів, вони повинні займатися розслідуванням дій посадових осіб 1-2 категорій. Це не збіг, це так просто трапилося? Не знаю”, – сказав Бірюков.

Бірюков був позаштатним радником Порошенка, а також радником міністра оборони Степана Полторака. Він іде у Раду від партії “ЄС” під номером 32.

Нагадаємо, 26 червня ДБР провело 40 обшуків у посадовців міністерства оборони в межах справи про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE