Politerno > Україна і світ > Гройсман порадив Зеленському відправити Клімкіна у відпустку, а Тимошенко назвала конфлікт “соромом”

Гройсман порадив Зеленському відправити Клімкіна у відпустку, а Тимошенко назвала конфлікт “соромом”

  • 28 Червня, 2019
  • 2057 Переглядів
  • Comments Off

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман порадив президенту Володимиру Зеленському запропонувати міністру закордонних справ Павлу Клімкіну написати заяву на відпустку на кілька місяців.

Так глава Кабміну запропонував вирішити проблему того, що парламент відмовляється звільнити Клімкіна з посади, інформує Цензор.НЕТ.

“Що стосується позиції міністра. Міністр закордонних справ – це креатура президента України. Він був призначений за поданням президента Порошенка. Сьогодні так трапилося, він працює під керівництвом президента Зеленського. І виходити сьогодні з нотами, не погоджуючи своєї політики ні з президентом, ні з прем’єр-міністром – я вважаю, що це неприпустимо”, – заявив Гройсман в ефірі 1+1.

“За кожною такою заявою доля людей. Це повинно бути обговорено з президентом. Якщо потрібно було уряд – будь ласка. І ми б тоді взялися разом за вирішення цієї проблеми”, – додав керівник Кабміну.

“Я вважаю, що президент нехай звернеться до міністра закордонних справ Павла Климкіна і запропонує йому піти у відпустку на кілька місяців. Я йому її (заяву – Ред.) підпишу. Я готовий виконати свої повноваження як прем’єр-міністр і внести будь-яку кандидатуру на посаду першого заступника міністра закордонних справ, який буде виконувати обов’язки. Але цю кандидатуру нехай запропонує президент”, – сказав Гройсман.

На цей конфлікт також відреагувала лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко. На своїй сторінці у Фейсбук політик зазначила: 

“Учора весь світ спостерігав за публічною «перепалкою» між нашим президентом і міністром закордонних справ України.

Соромно, боляче і вкрай небезпечно для держави.

Президент зізнався, що про напрями зовнішньої політики дізнається з інтернету, а міністр заявив, що він більше не бажає (!!!???) допомагати президенту, бо в нього з ним «розходження» із стратегічних і тактичних питань (???).

Прем’єр-міністр публічно порадив президенту, на цьому тлі, відправити міністра МЗС у відпустку.

І за цих обставин ми ще хочемо, щоб ПАРЄ, Європа і світ стали на наш бік, тоді як ми самі на цей бік стати не можемо.

Це дуже небезпечна турбулентність в управлінні, яка просто знищує нашу державу.

Терміново! Надтерміново необхідно навести лад бодай у владній виконавчій вертикалі, не кажучі вже про ситуацію в усіх сферах життя країни”.

Читайте також: Українці розповіли, кого бачать на посаді прем’єра

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE