Politerno > Україна і світ > Клімкін йде у “політичну відпустку” – Зеленський вимагає покарання (Відео)

Клімкін йде у “політичну відпустку” – Зеленський вимагає покарання (Відео)

  • 1 Липня, 2019
  • 1359 Переглядів
  • Comments Off

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін припиняє працювати на посаді і йде у “політичну відпустку”.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Незалежно від того, яке рішення і коли прийме Рада щодо моєї відставки, я прийняв рішення піти у відпустку. Вважаю, що це буде чесно і правильно. Але не просто у відпустку, а в політичну відпустку. Оскільки в пів сили працювати не можу і саме зараз прийшов час будувати справжню політичну команду”, – заявив Клімкін у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Він також наголосив, що Україна не потрапила у російську пастку в ситуації із вимогами Росії щодо звільнення захоплених українських моряків.

“Ми всі говоримо одним голосом, вимагаючи у Росії негайного і безумовного звільнення всіх наших моряків, політичних в’язнів, всіх заручників. Але одночасно розуміємо, яку пастку нам намагалася підлаштувати Росія, зганьбити наших моряків, судити їх за російськими законами, фундаментально послабити нашу позицію щодо окупованого Криму, фундаментально послабити нашу позицію щодо судових позовів, за якими Росія муситиме заплатити мільярди”, – сказав міністр.

Зазначимо, що, найімовірніше, Клімкін записав звернення в будівлі уряду.

У свою чергу президент Володимир Зеленський спрямував прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Про це інформує сайт глави держави.

За словами керівника Офісу президента Андрія Богдана, таке рішення Зеленський ухвалив у зв’язку з тим, що МЗС не поінформувало президента про ноту Міністерства закордонних справ Російської Федерації від 25 червня, яка стосувалася звільнення полонених українських моряків, та ноту-відповідь з українського боку.

“Враховуючи, що міністр закордонних справ особисто несе відповідальність за стан справ у дорученій йому сфері, вважаю за необхідне порушити питання про здійснення дисциплінарного провадження стосовно міністра закордонних справ Павла Клімкіна, про результати якого поінформувати”, – йдеться у листі Зеленського.

Богдан зазначив, що, відповідно до 102-ї і 106-ї статей Конституції, президент відповідає за міжнародний напрям та визначає зовнішню політику України, а згідно з положенням про Міністерство закордонних справ, міністр закордонних справ зобов’язаний доповідати главі держави про події на зразок ноти МЗС РФ щодо 24 моряків.

Глава ОПУ також повідомив, що президент повторно спрямує до парламенту подання про звільнення міністра закордонних справ та інші кадрові питання.

Сьогодні стало відомо, що Комітет Верховної ради у закордонних справах планує 9 липня розглянути питання про звільнення Клімкіна і призначення міністром Вадима Пристайка.

Днями президент Володимир Зеленський розкритикував ВР за те, що вона досі не звільнила Клімкіна, навіть після того, як він запропонував кандидатуру Пристайка. За його словами, це призвело до того, що він дізнається інформацію про міжнародні кроки “з інтернету”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський висловив обурення з приводу дій очільника МЗС Павла Клімкіна, який, не порадившись з главою держави, відповів на ноту Росії щодо полонених моряків.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман порадив президенту Володимиру Зеленському запропонувати міністру закордонних справ Павлу Клімкіну написати заяву на відпустку на кілька місяців.

Так глава Кабміну запропонував вирішити проблему того, що парламент відмовляється звільнити Клімкіна з посади.

Також глава МЗС Павло Клімкін відкинув ймовірну домовленість щодо повернення Росії в ПАРЄ в обмін на звільнення українських полонених.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE