Politerno > Україна і світ > Полковник Міноборони погорів на “схемі” розкрадання на “Антонові”

Полковник Міноборони погорів на “схемі” розкрадання на “Антонові”

  • 1 Липня, 2019
  • 1256 Переглядів
  • Comments Off

Служба безпеки викрила полковника одного з військових представництв Міністерства оборони на розкраданні та привласненні коштів державного підприємства “Антонов”. 

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

За даними відомства, оборудка відбувалася через укладання фіктивних цивільно-правових угод на надання послуг з проведення робіт щодо визначення технічного стану літаків, які прибували на ремонт.

“Насправді жодні перевірки не здійснювалися, а літаки передавали замовнику із підробленими сертифікатами безпеки, що могло призвести до аварійних ситуацій та людських жертв”, – заявили в СБУ.

Зазначається, що стратегічному підприємству оборонного комплексу нанесено збитки на суму понад 5 мільйонів гривень.

Повідомляється, що правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України та провели ряд слідчих дій. 

Зокрема, під час обшуків були виявлені проекти та чернетки цивільно-правових угод, фіктивні документи щодо їх виконання, комп’ютери та носії інформації, на яких вони готувались, копії документів фізичних осіб з числа співробітників військового представництва та інших цивільних осіб, на яких без їх відома укладались угоди. 

Також виявлено записи “чорної” бухгалтерії тіньових оборудок, документи про вивід незаконно отриманих коштів до однієї з країн Західної Європи.

Наразі слідчі оголосили полковнику МО про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, перевіряється причетність до оборудки інших посадових осіб Міноборони.

Читайте також: Розбір польотів. Навіщо насправді ліквідують “Антонов” і що тепер буде з українською авіацією

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE