Politerno > Україна і світ > Московський суд продовжив арешт полоненим морякам до осені

Московський суд продовжив арешт полоненим морякам до осені

  • 17 Липня, 2019
  • 1022 Переглядів
  • Comments Off

Лефортівський суд Москви продовжив арешт до осені всім 24-м військовополоненим українським морякам.

Про це 17 липня повідомляє російське видання ТАСС.

“Продовжити термін утримання під вартою на три місяці”, – йдеться в постанові суду щодо кожного українця.

За словами адвоката Миколи Полозова, всі чотири судових засідання щодо моряків проходили за клопотанням прокурорів в закритому режимі.

Він також повідомив, що трьом пораненим морякам, Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру, Василю Сороці, продовжили тримання під вартою до 26 жовтня.

Всіх інших військовополонених залишили від вартою до 24 жовтня.

“Жодне клопотання захисту в чотирьох судових засіданнях про залучення копій наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права, згідно з яким українські військовополонені моряки повинні бути негайно звільнені, задоволено не було”, – написав Полозов в Facebook.

Полозов додав, що всі судові рішення щодо продовження строків тримання під вартою військовополоненим українським морякам оскаржать.

Нагадаємо, як заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, серед умов, які Росія повинна була виконати для повернення до ПАРЄ, було звільнення українських полонених моряків, однак згодом європейці відступили від цієї вимоги.

Однак згодом, додав посол, Європа дала зрозуміти Росії, що повернутися вона може і без цих умов. Тому російська нота вітчизняному МЗС щодо моряків з’явилася не через рішення ПАРЄ повернути російську делегацію, а тому що спливав кінцевий термін, наданий Міжнародним трибуналом ООН.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE