Politerno > Україна і світ > Парубій відмовив Зеленському щодо позачергового засідання Ради

Парубій відмовив Зеленському щодо позачергового засідання Ради

  • 17 Липня, 2019
  • 1196 Переглядів
  • Comments Off

Голова Верховної Ради Андрій Парубій проінформував, що згідно із законом, не може скликати позачергове засідання парламенту на прохання президента Володимира Зеленського.

“Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено Законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період МІЖ пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України.

Оскільки останнє пленарне засідання 10 сесії Верховної Ради України VIII скликання, відповідно до календарного плану, відбулося 12 липня, у мене є єдина передбачена законодавством можливість – скликати на вимогу Президента України позачергову сесію Верховної Ради України.

Звернувся до Президента з проханням привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог Закону”, – заявив Андрій Парубій.

17 липня президент Володимир Зеленський звернувся до Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту для розгляду законопроектів щодо роботи Антикорупційного суду, щодо конфіскації незаконних активів і щодо розмитнення “євроблях”.

Читайте також: Зеленський “осідлав” ініціативу Януковича

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE