Politerno > Україна і світ > Перед звільненням екс-директор “Укроборонпрому” вивів з-під контролю концерну “Укрспецекспорт”

Перед звільненням екс-директор “Укроборонпрому” вивів з-під контролю концерну “Укрспецекспорт”

  • 4 Вересня, 2019
  • 1062 Переглядів
  • Comments Off

Гендиректор ДК “Укроборонпром” Павло Букін за кілька тижнів до свого звільнення затвердив новий статут ДК “Укрспецекспорт”, згідно з яким позбавив концерн контролю над компанією.

Про це повідомляють журналісти Bihus.Info.

19 серпня на той момент гендиректор концерну Павло Букін затвердив нову редакцію статуту одного з найбільших підприємств концерну – ДК “Укрспецекспорт”. 

Згідно з новою редакцією, директор “Укрспецекспорту” може призначати працівників (окрім своїх заступників), встановлювати рівень зарплат, планувати штатний розклад. Усе це – без погодження з “Укроборонпромом”.

Також концерн втратив можливість за результатами перевірок притягнути працівників “Укрспецекспорту” до відповідальності.

Журналісти стверджують, що правки до статуту, які затвердив Букін, максимально розширюють повноваження керівництва “Укрспецекспорту” і позбавляють “Укроборонпром” від функції регулятора цієї компанії.

30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Букіна з посади гендиректора концерну. Новим очільником був призначений екс-міністр економічного розвитку, голова наглядової ради коцерну Айварас Абромавичус.

Павло Букін керував “Укрспецекспортом” у 2015-2018 роках. У ці роки підприємство за завищеною в п’ять разів ціною закупало російські деталі для військової техніки.

Нині гендиректор “Укрспецекспорту” – екс-заступник Букіна Сергій Проскуркін.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE