Politerno > Україна і світ > Louis Dreyfus відкриває ж/д бізнес в Україні, купуючи 1000 вагонів за кошти ЄБРР

Louis Dreyfus відкриває ж/д бізнес в Україні, купуючи 1000 вагонів за кошти ЄБРР

  • 5 Вересня, 2019
  • 950 Переглядів
  • Comments Off

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає кредит в розмірі до 35 млн дол. одному з найбільших у світі агротрейдерів, компанії Louis Dreyfus, на купівлю в Україні 1 тисячі вагонів-зерновозів.

Про це з посиланням на представництво Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні повідомляє ЦТС.

Як зазначили у міжнародній фінансовій організації, наша країна стає все більш значущим ринком поставок зерна у світовому масштабі, а новий спільний проект ЄБРР і Louis Dreyfus повинен посилити цей тренд.

“Кошти будуть використані на закупівлю до 1 тис. залізничних вагонів-зерновозів, що значно полегшить логістичну діяльність компанії у сфері обробки зерна”, – йдеться у повідомленні.

Також компанія зможе диверсифікувати наявні у неї засоби перевезення зерна із сільськогосподарських районів України у її порти.

Крім того, нові залізничні вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться вантажним автотранспортом, і завдяки цьому допоможуть зменшити річний обсяг викидів CO2 на 8510 тонн, зазначили в ЄБРР.

Нагадаємо, що з 2012 року Louis Dreyfus і ТОВ “Бруклін-Київ” спільно реалізують проект будівництва нового зерноперевантажувального комплексу в Одеському морському порту річною потужністю 4,5 млн тонн. Загальна вартість проекту – 100 млн дол.

У листопаді 2018 року голова наглядової ради Louis Dreyfus Holding B.V. Маргарита Луї-Дрейфус відвідала Україну. У ході візиту вона заявила, що трейдер планує істотно збільшити інвестиції у нашу країну в найближчі роки.

У вересні 2018 року Louis Dreyfus і ТОВ “Бруклін-Київ” розпочали спільну експлуатацію першої партії нових вагонів-зерновозів.

Louis Dreyfus Company (штаб-квартира – Амстердам, Нідерланди) спеціалізується на торгівлі сільськогосподарською продукцією, добривами. Контролює близько 10% світового обсягу торгівлі сировинними товарами. Входить до четвірки найбільших агротрейдерів світу – так звану ABCD (ADM, Bunge, Cargill, Louis Dreyfus). Компанія у 2018 році збільшила чистий прибуток у порівнянні з 2017 роком на 12% – до 355 млн доларів.

Читайте також: “Век воли не видать”. До чого Зе-команда веде парламент

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE