Politerno > Україна і світ > Зеленський має кілька ідей повернення Криму і чекає зустрічі з Путіним (Відео)

Зеленський має кілька ідей повернення Криму і чекає зустрічі з Путіним (Відео)

  • 13 Вересня, 2019
  • 943 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський заявив, що його команда готує кілька сценаріїв повернення анексованого Росією Криму і чекає зустрічі з Путіним до кінця вересня.

Про це Зеленський сказав під час виступу 13 вересня на зустрічі YES у Києві.

“З приводу Криму – найскладніша ситуація. Найскладніша ситуація, я думаю, у нас буде з поверненням Криму. Скажу чесно, у нас є декілька форматів, є декілька ідей, але я не можу вам про це говорити, це ще зарано. Це буде як з обміном, тому я не хочу, щоб хтось використовував наші ідеї. У мене є важливі зустрічі… я чекаю на зустріч з президентом США. Ми обдумуємо модель, якщо можна я на цьому зупинюсь”, – зазначив глава держави.

Відповідаючи на запитання Зеленський підкреслив, що очікує на розведення сил у Петровському й Золотому в найближчі тижні і на зустріч із лідерами Росії, Франції та Німеччини до кінця вересня.  

“Ми розвели війська у Станиці Луганській. Там немає стрільби. Там ми почали будувати міст. Наступний етап, згідно й Мінських домовленостей, – Петровське і Золоте. Я думаю, що ми прийдемо до вирішення цього питання у найближчі тижні. І чекаємо на зустріч у нормандському форматі лідерів чотирьох країн. Чесно звертаємося до наших західних партнерів і до кінця вересня чекаємо на цю зустріч. Я думаю, що вона обов’язково відбудеться. Тягнути немає куди, тому що кожного дня гинуть наші хлопці”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на 16-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві заявив, що Миротворчий контингент на Донбасі може бути розгорнутий лише на українсько-російському держкордоні але зараз на переговорах тема миротворців не порушується.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE