Politerno > Україна і світ > Ми не порушуємо тему миротворців у Донбасі – Зеленський (Відео)

Ми не порушуємо тему миротворців у Донбасі – Зеленський (Відео)

  • 13 Вересня, 2019
  • 1140 Переглядів
  • Comments Off

Миротворчий контингент на Донбасі може бути розгорнутий лише на українсько-російському держкордоні але зараз на переговорах тема миротворців не порушується.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на 16-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві. 

“Я дуже обережно ставлюся до теми миротворців у Донбасі. Я знаю, що за минулої влади обговорювалися ці питання і структури, як впровадити миротворчу місію. Я обережний, тому що не хочу, щоб в Донбасі був сценарій Абхазії та Придністров’я”, – зауважив Зеленський.

Він підкреслив, що виступає проти того, щоб миротворці стали на лінії розмежування сторін у Донбасі, тому що “далі вже нікуди не підуть”.

“І ми не порушуємо тему миротворців. Тут є Леонід Данилович Кучма, який паралельно в Мінському процесі теж не порушує цю тему”, – заявив президент.

При цьому він підкреслив, що “із задоволенням” погодиться на варіант розгортання миротворців на кордоні України та Росії: “… саме там допомогу і миротворчу місію ми бачимо”.

Нагадаємо, у січні спецпредставник Держдепу США по Україні Курт  Волкер прокоментував мирний план представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Мартіна Сайдіка такими словами: спочатку РФ повинна припинити війну і дозволити ввести миротворців.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE