Politerno > Україна і світ > Попри заяви прессекретаря санкції проти Януковичів залишаються чинним

Попри заяви прессекретаря санкції проти Януковичів залишаються чинним

  • 24 Вересня, 2019
  • 1011 Переглядів
  • 0

Прессекретар Олександра Януковича заявив про те, що Європейський суд загальної юрисдикції нібито скасував санкції проти Януковича-старшого, але це виявилось неправдою.

“Європейський суд скасував санкції ЄС щодо президента В. Ф. Януковича”, – заявив Юрій Кирасир..

За його словами Карсира, таке рішення Європейський суд прийняв у вівторок, 24 вересня. При цьому в пості у Facebook прес-секретар Януковича-молодшого не уточнив, який саме Європейський суд прийняв таке рішення. Однак у листі “Інтерфакс-Україна” Карсір уточнив, що мова йде про Європейський суд загальної юрисдикції, який розташований в Люксембурзі.

“Адвокати президента Януковича будуть добиватися притягнення до кримінальної відповідальності всіх, хто був причетний до організації його політичного переслідування і фальсифікацію справ стосовно нього, та відновлення справедливості”, – додав Карсир.

В свою чергу, у пресслужбі Суду ЄС виданню “Укрінформ” повідомили, що персональні обмежувальні заходи (санкцій), запроваджені Європейським Союзом проти засудженого за державну зраду експрезидента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра залишаються чинними.

Суд Європейського союзу скасував персональні санкції, продовжені Радою ЄС проти екс-президента Віктора Януковича у 2018 році, проте колишній президент-утікач продовжує залишатися під дією чинних санкцій до березня 2020 року.

Про це йдеться у рішенні Суду ЄС загальної юрисдикції, яке є у розпорядження “Європейської правди“.

У рішенні суду від 24 вересня йдеться, що він скасовує рішення Ради ЄС від 5 березня 2018 року про продовження санкцій щодо Януковича до березня 2019 року.

В липні суд ЄС вже виніс схоже рішення про скасування санкцій 2018 року.

Водночас Віктор Янукович продовжує залишатися під дією європейських санкцій до березня 2020 року, оскільки відповідне рішення Ради ЄС про продовження санкцій у березні 2019 року залишається в силі.

Нагадаємо, 24 вересня адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що екс-президент-утікач Віктор Янукович, засуджений в Україні до тривалого тюремного ув’язнення за державну зраду, планує повернутися в Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE