Politerno > Україна і світ > Європейська Солідарність виграла суд у «NewsOne»

Європейська Солідарність виграла суд у «NewsOne»

  • 23 Жовтня, 2019
  • 894 Переглядів
  • 0

Політична партія «Європейська Солідарність» виграла судову справу за позовом телеканалу «News One» щодо захисту ділової репутації та відстояла право народних депутатів і фракцій у Верховній Раді на свободу висловлювання власної позиції.

Касаційний господарський суд у складі Верховного суду визначив, що формулювання, які були використані в заяві фракції,  про антидержавні і антиукраїнські висловлювання та факти, які ретранслює телеканал «News One», а також про відповідність риторики ЗМІ до «темників Кремля» і меседжів російської пропаганди, є оціночними судженнями і не містять інформації, яка завдає шкоду діловій репутації телеканалу.

У цій справі «Європейська Солідарність» виграла всі три судові інстанції. У судових рішеннях підтверджено право фракції політичної партії та її спікерів на власну точку зору щодо процесів, які відбуваються в країні.

Окрім цього, суд наголосив на тому, що заяви фракцій у Верховній Раді щодо оцінки діяльності інституцій захищені статтею 80 Конституції України, згідно якої народні депутати не несуть юридичної відповідальності за висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Читайте також: Суд надав ДБР доступ до даних журналістів “Схем” щодо поїздки Порошенка на Мальдіви

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE