Politerno > Тернопільщина > На Тернопільщині зменшили обсяги харчування військових: мабуть, хочуть годувати окупантів

На Тернопільщині зменшили обсяги харчування військових: мабуть, хочуть годувати окупантів

  • 1 Листопада, 2019
  • 5725 Переглядів
  • 0

Міністерство оборони України у жовтні за результатами тендеру уклало дві угоди з ТОВ «Продторг-НГ» про послуги із забезпечення військовослужбовців харчуванням і харчовими продуктами на 97,70 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Спершу за підсумками торгів договори уклали на 128,35 млн грн., але того ж дня вартість знизили додатковими угодами через зменшення обсягу замовлення до 97,70 млн грн.

Цьогоріч фірма годуватиме військових Харківської, Луганської, Донецької, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей.

Вартість добового харчування за різними нормами знизились порівняно з минулим роком.

Наприклад, забезпечення харчуванням за загальновійськовою нормою №1 для військовослужбовців коштує 77-78 грн. на добу. Це на 10% дешевше від грудня 2018 року, коли Міноборони замовляли його в ТОВ «Військсервіс-Волонтер» по 8586 грн. на добу.

Забезпечення харчуванням за льотною нормою №2 коштує 77-78 грн. на добу, що на 14% дешевше за торішню ціну від «Військсервіс-Волонтеру», яка складала 89 грн. на добу.

За рахунок чого саме відбулося подешевшання харчування військових, невідомо.

Первинна сума угод була всього на 0,2% нижчою від очікуваної вартості закупівлі.

Столичною фірмою «Продторг-НГ» володіє та керує Володимир Абрамов, колишній співзасновник одного з «генерал-єнакієвських» годувальників армії ТОВ «Геус-Груп». У цю ж групу входить і торішній годувальник військових у перерахованих вище областях – київський «Військсервіс-Волонтер» директора Сергія Вітра, де підписантом є Володимир Анатолійович Скороходов (особа з такими ПІБ донедавна була головним спеціалістом з оборонно-мобілізаційної роботи Чугуївської міськради Харківської області).

На тендері щодо сходу ФОП Карпунова Оксана Анатоліївна запропонувала на 16% нижчу ціну, але її відхилили без пояснень. Вона надала лише кілька документів, і то порожні.

Потім замовник запросив на переговори ТОВ «Понтем.УА» із нижчою на 11% ціною.

«Понтем» у складі тендерної пропозиції не надав цінову пропозицію. Замовник під час переговорів наказав фірмі надати цінову пропозицію протягом доби, що вона й зробила у строк.  Однак потім замовник знайшов якийсь новий недолік у ціновій пропозиції і відхилив фірму за його неусунення. «Понтем» оскаржив відхилення в АМКУ. Під час розгляду скарги з’ясувалося, що у ціновій пропозиції була неправильно визначена ціна харчування за нормою №5. І на виправлення цього недоліку замовник фірмі нових 24 годин уже не дав.

Згідно п.4 ст.6 Замовник повинен був ознайомити учасника з виявленими недоліками і дати 24 години на виправлення. І не повинен був давати 24 годин тільки у випадку, коли б оцінювався вже виправлений учасником документ.

Після відхилення «Понтему» замовник також відхилив дешевше на 11% ТОВ «Ресурс-Сервіс КМ» через неусунення недоліків, а потім обрав переможцем «Продторг-НГ».

Читайте також: Земельні схеми Тернополя. Частина перша: Естакада, якої не буде

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE