Politerno > Тернопільщина > Тернопільських лікарів та медсестер чекають у Чехії

Тернопільських лікарів та медсестер чекають у Чехії

  • 25 Листопада, 2019
  • 1307 Переглядів
  • 0

Чеські лікарні просять спростити процес найму українських медиків.
Районні лікарні закликають уряд країни прискорити процес отримання українськими лікарями і медсестрами документації, що дозволяє їм працювати в Чехії.
Про це йдеться на чеському телеканалі ct24.

Чехія вже протягом чотирьох років заохочує українських медиків, які намагаються знайти роботу в цій країні, відповідно до урядової схемою під назвою “Україна”. Вона спрямована на вирішення проблеми нестачі місцевих лікарів і медсестер.

У медустановах країни стверджують, що їм важко наймати людей на роботу, і іноді доводиться чекати не менше року, щоб знайти потрібного лікаря або медсестру.

Так, адміністрація лікарні м Стод ще влітку домовилася про наймання з українським лікарем, але він до цих пір не зміг приступити до роботи.

“Ми неодноразово вказували міністерству, що ми не хочемо чекати прибуття сюди лікаря або медсестри, а нам потрібно чекати рік”, – говорить директор лікарні Алан Сутнар.

“Якщо заявка на працевлаштування містить всі необхідні дані, включення в програму має відбутися протягом приблизно одного тижня з дати подачі заявки. Однак Міністерство охорони здоров’я ніяк не може вплинути на термін видачі співробітника або синіх карток”, – пояснила прес-секретар Міністерства охорони здоров’я Габріела Штепанова .

З моменту запуску урядової схеми “Україна” в 2015 році в Чехії знайшли роботу понад чотири сотні медсестер. А за останні два роки до нього приєдналися близько трьохсот лікарів.

Раніше ми писали: Лікарі Тернопільщини незабаром поїдуть на заробітки до Польщі

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE