Politerno > Україна і світ > НАБУ затримало заступника начальника Київської митниці і ще 10 осіб

НАБУ затримало заступника начальника Київської митниці і ще 10 осіб

  • 26 Листопада, 2019
  • 2346 Переглядів
  • 0

НАБУ затримало заступника начальника Київської міської митниці ДФС Сергія Тупальського, а згодом і ще 10 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, пов’язаних із порушенням митного законодавства.

Про це деться у дописі на Facebook-сторінці Тупальського та у повідомленні пресслужби НАБУ.

 “В цю хвилину в мене вдома відбуваються обшуки. Поки що я не можу точно сказати, в межах якої справи це відбувається. Та в будь-якому разі я впевнений, що через короткий час безпідставність проведення обшуків і звинувачень, які сьогодні будуть лунати у ЗМІ в мій бік, буде доведена в черговий раз. Спілкуватися мені доведеться через мого адвоката”., – заявив Тупальський.

За словами співрозмовника УП, Тупальського затримали.

Щодо затриманих 10 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, пов’язаних із порушенням митного законодавства, у НАБУ проінфрмували:

“Попередньо дії затриманих, серед яких 7 співробітників органів митного контролю, кваліфіковано за ч.2 ст.364, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст 255 КК України. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру”.

“За порадою адвоката я не можу зараз розповідати подробиці справи. Але можу сказати, що обшуки в мене та ще низки співробітників Київської міської митниці відбуваються в межах відомої справи дворічної давнини”, – зазначив Тупальський.

Наразі детективи та прокурори здійснюють інші слідчі дії, пов’язані зі встановленням обставин вчинення злочину.

За словами Тупальського, те, що відбувається, “це – не випадковий збіг обставин і не помилка. Це перехід “реформи” митниці на наступний рівень”.

Справа, в рамках якої затримали митника, пов’язана з “одним із найвідоміших контрабандистів” України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

Вадим Альперін вийшов з-під варти після внесення за нього застави в розмірі 21 мільйона гривень.

За словами джерела УП, згодом Альперіну вдалося втекти. 

В кінці 2018 року на початку 2019 року Тупальський виконував обов’язки керівника Одеської митниці. 

Читайте також: Суд надав ДБР доступ до даних паспортів Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE