Politerno > Україна і світ > Альперіна відправили за ґрати з правом застави 70 млн

Альперіна відправили за ґрати з правом застави 70 млн

  • 29 Листопада, 2019
  • 1145 Переглядів
  • 0

Вищий аникорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 70 млн грн застави Вадиму Альперіну, якого підозрюють в організації схеми із розмитненням імпортованих товарів за заниженими цінами.

Суддя Мовчан оголосила рішення про запобіжний захід так звоному “королю контрабанди” Вадиму Альперіну у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів (до 25 січня) із правом внесення застави у сумі 36 тисяч 440 прожиткових мінімумів, тобто 70 млн грн.

В разі внесення застави суд зобов’язав Альперіна здати паспорти, носити електронний браслет, з’являтися за першою вимого до правоохоронців.

Сторона обвинувачення доводила існування ризиків впливу на свідків, знищення доказів, втечі тощо Альперіним у випадку перебування на волі.

За даними слідства, Альперін міг впливати на хід попереднього розслідування правоохоронців (2017-18 роки), пропонував (а, можливо, й давав) тисячі доларів хабарів правоохоронцям, суддям, прокурорам.

За словами сторони обвинувачення, дані, вилучені з телефона та електронної пошти Альперіна, свідчать про те, що співробітники правоохоронних органів надсилали йому таємну інформацію, зокрема про слідчі дії, які плануються щодо нього.

Прокурори надали суду матеріали про те, що судді окружного адмінсуду Одеської області ухвалювали вигідні для компаній Альперіна рішення. Це допомогло отримати незаконне зменшення мита. Фігурують імена суддів Єфіменка і Кравченка

Вони також зачитли суду списки хабарів від Альперіна митникам, суддям, поліції.

Крім того, за даними прокурорів, підозрюваний має ізраїльське громадянство, яким активно користується.

Сторона захисту назвала докази слідства маніпулятивними і необґрунтованими. За словами адвоката, прокурорами не надається жодних об’єктивних даних, що вказані у матеріалах справи телефон та електронна пошта належать Альперіну. Він вказав, що прокурори оперують даними з іншого провадження, яке розслідувала Генеральна прокуратура.

Також захист поскаржився на “незаконне затримання”, оскільки Альперін, мовляв, прийшов на допит сам, коли дізнався про підозру нібито від адвокатів.

Адвокат Андрій Федур також прокоментував повідомлення президента Володимира Зеленського, який назвав Альперіна контрабандистом та “оголосив у розшук”. На думку захисника, президента, “хтось свідомо підставив”, адже гарант не може підміняти функції слідства і суду.

Читайте по темі: Битва за митницю. Хто такий Вадим Альперін і чому у нього почалися неприємності

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE