Politerno > Україна і світ > До Офісу президента стягуються люди, вже встановлені намети (Відео – Фото)

До Офісу президента стягуються люди, вже встановлені намети (Відео – Фото)

  • 8 Грудня, 2019
  • 1310 Переглядів
  • 0

На Банковій біля Офісу президента активісти встановили кілька наметів, у яких мають намір лишитися на ніч.

Про це повідомляє кореспондент “Української правди”.

О 19:00 має відбутися мітинг “Варта на Банковій”.

За півгодини до початку акції активісти хотіли поставити сцену навпроти будівлі ОПУ, але їм завадили правоохоронці. Також правоохоронці не впустили фуру з табличкою “Телебачення України”, всередині якої перебуває каркас для шатра.

Почати з:

Пізніше активістам вдалося встановити кілька шатрів і наметів. Також принесли бочки і генератори. Поліція не втручається.

Організатори акції повідомили, що чергуватимуть під Офісом президента до вечора понеділка і подібні акції пройдуть в інших містах України.

Вони додали, що акція перетвориться на безстрокову, якщо президент Володимир Зеленський під час переговорів у “нормандському форматі” в понеділок у Парижі “пристане на умови Путіна”.

Сьогодні ми плече для Зеленського, на яке він може обіпертися. Нехай, коли його будуть завтра в Парижі схиляти до підігравання Росії, скаже: “Я з цим не можу повертатися в Україну””, – заявив півкоординатор “Руху опору капітуляції” Михайло Басараб.

Він підкреслив, що акція під ОП не проти президента, а за збереження інтересів України.

Разом з тим, о 22:30 поліція Києва повідомила, що під Офісом президента триває акція, в якій бере участь близько тисячі осіб.

“Правоохоронці продовжують стежити за порядком і закликають організаторів та учасників дотримуватися режиму тиші та встановлених правил поведінки”, – йдеться в повідомленні.

Акція приурочена до саміту Нормандської четвірки у понеділок, де ймовірно президент Володимир Зеленський зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним.

Організатори й активісти хочуть попередити українську владу про неприпустимість капітулянтських рішень в рамках Нормандського саміту.

Нагадаємо, сьогодні, 8 грудня, на Майдані Незалежності відбулась акція “Червоні лінії для Зеленського”,  учасники якої хочуть нагадати президенту про неприпустимість досягнення миру за будь-яку ціну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE