Politerno > Україна і світ > Білоруси продовжують протестувати проти інтеграції з РФ (Відео – Фото)

Білоруси продовжують протестувати проти інтеграції з РФ (Відео – Фото)

  • 8 Грудня, 2019
  • 949 Переглядів
  • 0

8 грудня в столиці Білорусі Мінську проходить чергова несанкціонована акція протесту проти поглибленої інтеграції Білорусі з Росією.

Про це повідомляє Euroradio.

Участь у мітингу беруть сотні людей під керівництвом члена оргкомітету по створенню партії БХД Павла Северинця. Основні гасла: “Ні — аншлюсу!”, “Ніяких союзів з імперською Росією!”, “Живе Білорусь!”.

Протестувальники проголосували за резолюцію мітингу, в якій ідеться про те, що люди виступають проти “глибокої інтеграції з Російською Федерацією” і підписання “дорожніх карт”. Учасники акції заявляють про нелегітимність угод, підписаних президентом РБ Олександром Лукашенком і главою РФ Володимиром Путіним.

Мітингувальники також закликають світову спільноту звернути увагу на те, що відбувається і при необхідності ввести проти глав двох держав санкції.

“У білоруського народу вистачить сил, щоб відстояти незалежність. Незалежність — це шлях до свободи. Живе Білорусь!”, – ідеться в тексті резолюції.

За словами Северинця, опозиція знову буде готувати протест у зв’язку із зустріччю Лукашенка і Путіна, яка запланована на 20 грудня в Санкт-Петербурзі.

“Завдання протестів – не підтримка режиму, а виступ проти імперії, а в майбутньому — зміни диктатури”, – підкреслив політик.

Він додав, що незважаючи на те, що протести несанкціоновані, силовики не затримують протестувальників.

Нагадаємо, в суботу, 7 грудня, в центрі Мінська (Білорусь) пройшли несанкціоновані акції протесту проти “поглибленої інтеграції з Росією”.

Тим часом, президент Білорусі Олександр Лукашенко на переговорах у Сочі з російським президентом Володимиром Путіним заявив, що згоден на інтеграцію з РФ, але при рівних економічних умовах для підприємств.

8 грудня на Майдані Незалежності пройшла акція “Червоні лінії для Зеленського”,  учасники якої хочуть нагадати президенту про неприпустимість досягнення миру за будь-яку ціну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE