Politerno > Україна і світ > Яну Дугарь зі справи Шеремета відправили під домашній арешт

Яну Дугарь зі справи Шеремета відправили під домашній арешт

  • 13 Грудня, 2019
  • 985 Переглядів
  • 0

Підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт.

Рішення озвучив суддя Печерського районного суду Києва 12 грудня.

“Клопотання слідчого задовольнити. Застосувати відносно Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашного арешту із забороною залишати місце проживання за адресою: місто Новомосковськ (Дніпропетровської області…) строком до 08.02.2020”, – оголосив суддя Сергій Вовк.

Дугарь зобов’язана прибувати до прокурора та суду за першою вимогою, утриматись від спілкування з підозрюваними та свідками, здати на зберігання у органи державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 5 днів.

Прокуратура клопотала про запобіжний захід для Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За версією слідства, організатором злочину був АТОвець Андрій Антоненко. Він утворив організовану групу у складі Юлії Кузьменко, Дугарь та “невстановлених слідством осіб”.

Мотивом злочину прокурор назвав “ультранаціоналастичні погляди” Антоненка, який “хотів привернути увагу до певних політичних переконань”.

Обвинувачення клопотало про закритий режим засідання, посилаючись на статтю 27 КПК ( гласність і відкритість судового провадження та повне фіксування технічними засобами судового засідання і процесуальних дій). Після невеличкої паузи суддя у задоволенні клопотання відмовив.

Захищали у суді Дугарь адвокати Віталій Коломієць і Микола Ореховський. Адвокати були проти закритого засідання.

Слідство вважає, що Дугарь нібито фотографувала відеокамери біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства. Поліція називає її “розвідницею”.

Адвокати дівчини наполягали на тому, що з 16 червня до 13 липня 2019 року Дугарь не було в Україні, про що свідчать відмітки у її закордонному паспорті та авіаквитки. За словами адвоката, слідчі для фотоекспертизи використовували фото нібито Дугарь, яке зробили 11 липня 2019 року, але в цей час її не могли зафіксувати в Україні.

Також, адвокати заявили, що з 03.06.16 по 26.09.16 року перебувала на території військової частини військового госпіталю.

Дугарь затримали 12 грудня у Львові і привезли у Київ. Зі слів її адвоката, дівчина ночувала у автівці зі трьома слідчими. Сама Дугарь від коментарів утрималася.

Нардепи “Євросолідарності” Яна Зінкечич, Микола Величкович, Михайло Бондар та екснардепка Оксана Корчинська заявили про готовність взяти Дугарь на поруки.

На записах телефонних розмов, яке представило слідство 12 грудня, Дугарь розповідала знайомим про обшуки, які, на радість для дівчини, пройшли не за її місцем проживання, а за місцем прописки.

Нагадаємо, вчора, 12 грудня, поліція затримала двох підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета – подружжя добровольців Владислава та Інну Грищенків. Загалом слідство підозрює у вбивстві щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка та вже назване подружжя добровольців, відомих за позивними Буча та Пума.

Народна депутатка від партії “Європейська солідарність”, ветеранка Яна Зінкевич повідомила, що підозрювана у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь на момент скоєння злочину перебувала в зоні проведення Антитерористичної операції.

За версією слідств, вбивство журналіста Павла Шеремета організував учасник АТО Андрій Антоненко.

Читайте також: “Українська правда” прокоментувала розслідування МВС справи Павла Шеремета

Довідка: Дугарь – 26-річна учасниця АТО з Дніпропетровської області. Вона навчалась на медичному факультеті у Полтаві. У 2015 році потрапила на службу через військкомат у Старому Самборі.

На фронті була медсестрою парашутно-десантного батальйону.

За участь у бойових діях Дугарь отримала декілька нагород, серед яких “За мужність” ІІІ ступеня та медаль “За оборону Авдіївки”.

Читайте також: Команда Зеленського системно працює над дискредитацією ветеранського, добровольчого, волонтерського рухів – Білецький (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE