Politerno > Україна і світ > Слідство у справі Шеремета назвало головну версію вбивства і кількість підозрюваних

Слідство у справі Шеремета назвало головну версію вбивства і кількість підозрюваних

  • 12 Грудня, 2019
  • 1113 Переглядів
  • 0

Основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета у 2016 році є дестабілізація ситуації в Україні шляхом вбивства відомої особи, слідство підозрює 5 осіб.

Про це повідомив очільник Національної поліції Євген Коваль на брифінгу.

За його словами, слідство працювало над чотирма версіями, згодом зупинились на одній, передає “УНН”.

“Слідством було висунено низку версій, а саме. Перша версія – помилка в об’єкті злочину з огляду на те, що підірваний автомобіль належав та використовувався Оленою Притулою, керівницею сайту “Українська правда”, а не Шереметом особисто. Друга версія – побутові та міжособистісні конфліктні ситуації. Версія номер три – професійна діяльність потерпілого журналіста в Україні, Білорусі та Росії. І четверта версія – дестабілізація ситуації в державі шляхом вбивства відомої особи”, – сказав представник НПУ.

Він зазначив, що три версії з чотирьох не знайшли підтвердження.

Також Євген Коваль заявив, що коло підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета складають пов’язані між собою учасники бойових дій на Донбасі та волонтери.

Так серед підозрюваних фігурують затримані медсесртра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугар, лікар й волонтер Юлія Кузьменко, музикант й доброволець Андрій Антоненко, добровольці Владислав та Інна Грищенки.

За словами начальника Нацполіції, у підозрюваних загальні зв’язки один з одним і вони, за версією слідства, одна група, і разом причетні до якихось інших злочинів.

Коваль розповів, як встановлювали цих осіб, які засвітилися у різних справах і спершу не виглядали як група. Допомогли правоохоронцям у цьому записи телефонних розмов.

Проаналізувавши інформацію щодо 35 фактів подібних злочинів, слідство з чотирьох основних версій вбивства Шеремета – помилка в об’єкті злочину, побутові та міжособистісні мотиви, професійна діяльність чи дестабілізація ситуації в державі шляхом вбивства відомої особи – зупинилося на останній версії.

“Ми виокремили підозрюваних: Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Антоненко і подружжя Грищенків. А крім цього слідство надало на експертизу… відеозразки з камер, розташованих поблизу місця вбивства Шеремета”, – сказав Коваль.

Слідство провело аналіз ходи фігурантів.

Зокрема, Яна Дугар потрапила на камери і її ідентифікували як людину, яка знімала авто Шеремета до закладання вибухівки.


Нагагадаємо, за підозрою у підготовці вибуху і можливого вбивства журналіста Павла Шеремета у 2016 році 7 листопада було затримано двох колишніх добровольців Владислава та Ірину Грищенків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE