Politerno > Україна і світ > Літак з пошуково-рятувальною групою вилетів до Ірану для розслідування авіакатастрофи

Літак з пошуково-рятувальною групою вилетів до Ірану для розслідування авіакатастрофи

  • 9 Січня, 2020
  • 898 Переглядів
  • 0

Український ІЛ-76 з пошуково-рятувальною групою вилетів до Ірану. У складі – представники ДСНС, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО.

Про це повідомила речниця президента Юлія Мендель у Facebook.

“Літак із нашими фахівцями вирушив до Ірану.  Серед них – представники служби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державної авіаційної служби, Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та МАУ. Вони будуть залучені до розслідування, ідентифікації та репатріації тіл українців.”, – йеться у повідомленні.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня. Причина катастрофи невідомі.

У наслідок катастрофи загинуло 147 громадян Ірану і 32 іноземці, серед яких було 11 українців – 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.

В авіакомпанії МАУ заявляють про справність літака Boeing 737-800, що розбився в Ірані, і не припускають помилку екіпажу.

Як повідомило DW з посиланням на австралійського авіаексперта Джефрі Томаса, український літак Boeing-737, який розбився під Тегераном, не збивала ракета, але, судячи з відео, вибух стався у середині літака.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE