Politerno > Україна і світ > У МАУ кажуть, що літак був справний і не припускають помилку екіпажу

У МАУ кажуть, що літак був справний і не припускають помилку екіпажу

  • 8 Січня, 2020
  • 1325 Переглядів
  • 0

В авіакомпанії МАУ заявляють про справність літака Boeing 737-800, що розбився в Ірані, і не припускають помилку екіпажу.

Про це на брифінгу повідомили представники МАУ.

“Це був один з кращих наших літаків з прекрасним, надійним екіпажем… Повітряне судно було справне… Ми гарантуємо льотну справність всіх наших літаків і високу кваліфікацію наших екіпажів”. зазначив президент МАУ Євгеній Дихне.

“Маючи сьогодні дані, що літак набрав 2400 метрів висоту, помилка екіпажу мінімальна, ми її просто не припускаємо. З огляду на їх досвід, дуже складно сказати, що там могло бути щось з екіпажем”. – додав віце-президент МАУ з льотної роботи Ігорь Сосновський.

За словами Сосновського, з членів екіпажу на борту перебувало два пілоти, інструктор і 6 бортпровідників.

Командир Володимир Японенко мав 11 600 годин нальоту, майже весь на літаку Boeing 737, інструктор Олексій Наумкін – 12 тисяч годин нальоту, другий пілот Сергій Хоменко – 7600 годин нальоту.

За словами Сосновського, екіпаж відпочивав у готелі Тегерану перед вильотом.

“Знаючи, що Тегеран не є простим аеропортом, наші всі підготовки всього льотного складу на 737 останні кілька років проводяться виключно в аеропорту Тегерана”, – сказав він.

“Літак 2016 року випуску, отриманий безпосередньо з заводу Боїнга, до цього не експлуатувався ніде. Зауважень по матчастини на було, перевірку проходив останню 6 січня. Зауважень ніяких не було. Літак був справний. Від екіпажу ні по прильоту до Тегерану, ні перед вильотом ніяких зауважень не було”, – доповів технічний директор МАУ Олександр Шафієв.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня. Причина катастрофи невідомі.

У наслідок катастрофи загинуло 147 громадян Ірану і 32 іноземці, серед яких було 11 українців – 2 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE