Politerno > Україна і світ > Найманці ПВК Вагнера безкоштовно лікуються у пов’язаній з людьми Путіна клініці

Найманці ПВК Вагнера безкоштовно лікуються у пов’язаній з людьми Путіна клініці

  • 8 Січня, 2020
  • 1006 Переглядів
  • 0

Перехожі біля клініки СОГАЗ в Санкт-Петербурзі, 6 січня 2020 року

Поранених бійців з ПВК Вагнера лікують у клініці в Санкт-Петербурзі, що належить страховій компанії Согаз, якою управляють і частково володіють пов’язані з Володимиром Путіним люди.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Зазначається, що медичне обслуговування російських приватних військових фахівців, поранених головним чином в Сирії та Лівії, показує, що найманці отримують непряму підтримку від російської еліти, у той час як Кремль офіційно заперечує, що вони воюють за вказівкою російської влади.

Клініка належить одній з найбільших російських страхових компаній – акціонерному товариству Согаз. Серед його акціонерів і топ-менеджерів є родичі президента Росії і інші пов’язані з ним люди.

Командир одного з підрозділів ПВК Вагнера Олександр Кузнєцов, який лікується в цій клініці, підтвердив, що був в Лівії, і сказав, що росіяни там “ведуть боротьбу з міжнародним тероризмом для захисту інтересів Москви”.

Персонал клініки підтвердив, що ім’я пацієнта Олександр Кузнєцов.

Клініка Согазу, яка лікує поранених вагнерівців, відкрилася в 2010 році в центрі Петербурга.

Ця лікарня пропонувала медичні послуги ПВК Вагнера як мінімум з 2016 року, розповів колишній найманець, який лікувався в клініці. Він сказав, що потрапив туди після важкого поранення в Сирії. В один час з ним там лікувалися ще п’ятеро або шестеро поранених вагнерівців.

Співробітник клініки підтвердив, що там лікуються поранені за кордоном бійці.

Согаз за контрактом з російськими відомствами страхує життя і здоров’я службовців російської армії і національної гвардії, за даними офіційного сайту держзакупівель.

При цьому лікування вагнерівців було безкоштовним. Тільки одна з медичних послуг, яку отримав один з поранених найманців, коштувала близько $ 10.000.

За російськими законами медичні установи зобов’язані повідомляти в поліцію, якщо до них надходять пацієнти з травмами насильницького характеру, а брати участь у військових конфліктах в якості найманців вважається злочином.

Генеральний директор клініки Владислав Баранов – діловий партнер однієї з дочок Путіна Марії Воронцової.

Видання немає інформації про те, що вона якось брала участь в ухваленні рішення про надання медичних послуг бійцям ПВК Вагнера.

По телефону Баранов сказав журналістам: “Забудьте про наші клініки, я вам раджу”. У відповідь на повідомлення з питаннями він написав: “Я спілкуватися з вами не бажаю”.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков написав у відповідь на питання: “Ми не маємо в своєму розпорядженні такої інформації взагалі”.

Міністерство оборони, дочка Путіна і Согаз не відповіли на запити про коментарі.

Російська влада заперечує використання найманців і каже, що ті, хто воював в Україні і в Сирії, були добровольцями.

Нагадаємо, у складі приватної військової компанії Вагнера є підрозділ “Карпати”, до якого входять майже 40 українців.

У квітні минулого року Служба безпеки України ідентифікувала 7 українських найманців і 1 російського у складі так званої ПВК “Вагнера”.

Читайте також: Іл-76 ЗСУ у 2014 році збили “вагнеровці” за рішенням з Кремля – ​​СБУ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE