Politerno > Україна і світ > Крим російський, а українці – третій сорт: син Табакова приїхав кататися в Буковель

Крим російський, а українці – третій сорт: син Табакова приїхав кататися в Буковель

  • 8 Січня, 2020
  • 66187 Переглядів
  • 0

Батько Павла Табакова, який зараз розважається на українському гірськолижному курорті “Буковель” – Табаков Олег Павлович, радянський та російський актор і режисер, неодноразово висловлювався про Україну не лише у ключі підтримки анексії Криму росіянами, але і “бризкався отрутою” про так звану “третьосортність” усього українського народу.

Зокрема, син українофоба виставив фото у Instagram-акаунті.

Коротко “послужний список” Табакова-старшого можна описати так:

11 березня 2014 року він підписав листа на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо російської військової інтервенції в Україну.

У вересні 2014 року Табаков також заявляв, що Крим не має жодного стосунку до України, докоряючи українцям за дискусії щодо цього питання: “Але все сталось справедливо. Якби наші українські брати були би розумнішими, вони не стали би дискутувати на цю тему. Навпаки, треба було сказати: “Пробачте нас, Христа заради! Ми на халяву купилися. Тому що ніякого стосунку Крим до України залежної та незалежної не має.”

У липні 2015 року на російському телеканалі РенТВ Табаков назвав українців “темними та неграмотними”, “вбогими” та такими, що відстають від росіян: “Вони і так не дуже просвітлені. Як бабуся в серцях казала: “Та плюнь ти на них. Це ж темні та неграмотні народи…” Я шкодую їх, розумієте? Вони в якомусь сенсі убогі. А зараз я зовсім таку сакраментальну думку вам скажу. Біда ж справжня полягає в тому, що в усі часи їхні найкращі представники інтелекту, літератури – вони в порівнянні з росіянами були десь на другій чи третій позиції. Мені незручно за них. Становища не виправити. Я махнув рукою (на українців), незважаючи на те, що у мене одна чверть крові українська”.

Читайте також: В Україну їдуть чергові російські артисти, які підтримали анексію Криму

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE