Politerno > Україна і світ > ОДА блокують переходи релігійних громад до ПЦУ, – Епіфаній

ОДА блокують переходи релігійних громад до ПЦУ, – Епіфаній

  • 8 Січня, 2020
  • 1947 Переглядів
  • 0

Митрополит Православної церкви України Епіфаній заявляє про перешкоджання з боку обласних держадміністрацій переходам парафій з УПЦ МП у ПЦУ.

Про це Епіфаній заявив в інтерв’ю телеканалу “Прямий“.

Він зазначив: “Близько 600 парафій з боку Московського патріархату приєдналися до нашої Православної церкви України. Певною мірою, частина де-факто, а частина вже юридично оформили свої документи. Бо у зв’язку з цими позовами майже щодо кожної парафії, яка перейшла і приєдналася, Московський патріархат подав судовий позов. І у зв’язку з цим певною мірою вони призупинили процес перереєстрації.

І зараз ми бачимо, що існують певні проблеми з боку держави – на рівні обласних адміністрацій немає бажання здійснювати перереєстрацію. Хоча це теж певною мірою протизаконно”.

Епіфаній зазначив, що ПЦУ зверне увагу української влади на “блокування” з боку обласних адміністрацій перереєстрації парафій.

“І коли цей процес буде розблокований, то в майбутньому ми побачимо ще одну таку хвилю переходів з боку Московського патріархату до Православної церкви України”, – вважає він.

Читайте також: Зеленський у привітанні з Різдвом згадав Леонтовича, а “Слуга народу” – Зе_кутю

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE