Politerno > Україна і світ > Поліція Британії прирівняла герб України до символів тероризму – розгорівся скандал

Поліція Британії прирівняла герб України до символів тероризму – розгорівся скандал

  • 19 Січня, 2020
  • 1078 Переглядів
  • 0

Посібник з протидії екстремізму, підготовлений поліцією Великобританії, у розділі знаків і символів праворадикальних груп згадує державний герб України та символ Збройних сил – тризуб.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомило посольство України в Британії. Дипломати зажадали офіційних вибачень і видалення зображення.

У документі тату з гербом подали під назвою “Український тризуб (націоналістичний)”. Зображення розміщено поруч із нацистською символікою.

“Розміщення тризуба, конституційного національного символу і герба України, в інструкції з протидії екстремізму, виданій антитерористичною поліцією для викладачів і медичного персоналу Великобританії, є вкрай обурливим. Тут немає прийнятних пояснень”, – заявило посольство України

Посібник із протидії екстремізму

Посібник розповсюджується по всій Англії в рамках підготовки до програми “Превенція” із боротьбиз радикалізацією, призначеною для того, щоб зловити осіб, які можуть загрожувати вчиненням терористичного насильства.

В документі поряд із неонацистами згадуються і такі ненасильницькі групи, як “Грінпіс”, екологічна протестна група “Повстання проти вимирання”.

Минулого тижня поліція заявила, що документи, які також згадують екологічну протестну групу “Повстання проти вимирання”, поряд із ультраправими екстремістами та джихадистами, були місцевою помилкою, пише The Guardian.

Але перелік груп в новому документі містить “Повстання проти вимирання” та інші зоозахисні та екоорганізації.

Поліція наполягає на тому, що цей посібник не має на меті визначити всі групи, які він описує, як екстремістські.

У поліції заявили, що він має на меті покращити розуміння знаків та символів, з якими люди можуть зіткнутися, та вказала на твердження в документі, що “не всі знаки та символи в цьому документі зазначені в контртерористичних інтересах”.

Ненасильницькі групи, представлені в документі, розлючені своїм включенням. “Орієнтація на екологічних агітаторів та терористичні організації однаковою мірою не допоможе боротися з тероризмом”, – сказав Джон Совен, виконавчий директор Greenpeace у Великій Британії.

Також у розділі організацій, які сповідують ідею домінування білої раси, приведена символіка полку “Азов”.

Нагадаємо, 40 членів Палати Представників США підписали звернення до держсекретаря Майка Помпео з вимогою внести український полк “Азов” та дві європейські праворадикальні організації до переліку іноземних терористичних організацій.

Очільник МВС Арсен Аваков на зустрічі з головою місії США Крістіною Квін заявив, що спроба дискредитації спецпідрозділу Нацгвардії “Азов” є знаком якості його боротьби за територіальну цілісність України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE