Politerno > Україна і світ > Аваков і нардепи відповіли США на спробу назвати “Азов” терористичною організацією

Аваков і нардепи відповіли США на спробу назвати “Азов” терористичною організацією

  • 25 Жовтня, 2019
  • 972 Переглядів
  • 0

Спроба дискредитації спецпідрозділу Нацгвардії “Азов” є знаком якості його боротьби за територіальну цілісність України.

Про це очільник МВС Арсен Аваков заявив на зустрічі з головою місії США Крістіною Квін, коментуючи офіційну позицію України щодо “інформаційної кампанії з дискредитації” підрозділу “Азов”, повідомляє МВС.

За словами Авакова, підрозділ спеціального призначення “Азов” військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України є законним регулярним підрозділом Нацгвардії.

Особовий склад підрозділу зразково виконує службово-бойові завдання із захисту Батьківщини, запевнив міністр.

“Ганебна інформаційна кампанія про начебто розповсюдження нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спеціального призначення “Азов” військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ є навмисним намаганням дискредитувати підрозділ “Азов” та Національну гвардію України, перш за все, у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відношеннях з нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі”, – заявив Аваков.

“Саме бойова ефективність спецпідрозділу “Азов” у захисті держави від військової агресії – справжня причина намагання зупинити його іншим, гібридним,методом”, – переконує він.

“Сподіваюсь, що чесна і відкрита позиція України і наведені факти будуть враховані нашими партнерами та соратниками по боротьбі щодо захисту демократії. Ми разом дамо відсіч цим брудним і підступним методам”, – додав голова МВС.

У свою чергу, народні депутати підготували проєкт листа до 40 американських конгресменів, які закликали занести “батальйон “Азов” до списку терористичних організацій.

На своїй сторінці у Фейсбуку нардеп від “Слуги народу” Богдана Яременко зазначив: “Не можуть залишитися без реагування народних депутатів України, спроби публічного очорнення одного з найбільш заслужених і боєздатних підрозділів Національної гвардії України окремого загону спеціального призначення “Азов”. Тому підготував проєкт листа до 40 американських конгресменів, які звернулися до Державного секретаря США М.Помпео із закликом занести “батальйон “Азов” до списку терористичних організацій”.

У листі йдеться, що нардепи готові надати будь-яку необхідну допомогу у з’ясуванні об’єктивної та неупередженої інформації про загін спеціального призначення “Азов”.

Також у листі є звернення до українських правоохоронців опублікувати результати перевірки усіх фактів та тверджень, що наведені в листі американських конгресменів.

Яременко нагадав, що “Азов” був створений активістами і учасниками Революції Гідності. Цей батальйон брав участь у звільненні з російської окупації Маріуполя і великої кількості інших населених пунктів.

Текст листа відкритий для підпису для усіх членів фракції “Слуга народу” та представників інших фракцій Верховної Ради.

Передати лист американській стороні планують 29 жовтня.

Нагадаємо, 40 членів Палати Представників США підписали звернення до держсекретаря Майка Помпео з вимогою внести український полк “Азов” та дві європейські праворадикальні організації до переліку іноземних терористичних організацій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE