Politerno > Україна і світ > У “Слузі народу” розповіли, як “регулюватимуть” анонімні Telegram-канали

У “Слузі народу” розповіли, як “регулюватимуть” анонімні Telegram-канали

  • 7 Лютого, 2020
  • 821 Переглядів
  • 0

Фракція “Слуга народу” під час підготовки закону “Про медіа” спробує врегулювати діяльність онлайн-ЗМІ і Telegram-каналів.

Про це в інтерв’ю для Liga.net розповів народноий депутат Олександр Ткаченко.

“Є пропозиція визначити, що є медійним майданчиком, відштовхуючись від кількості користувачів. Наприклад, така норма є в Німеччині. Є пропорція їх кількості в прив’язці до чисельності населення країни. Так ось, такі майданчики повинні оприлюднити кінцевого бенефіціара. І ми, очевидно, будемо це використовувати в законі. У другому читанні”, – зазначив нардеп.

За словами Ткаченка, якщо Telegram-канал після подолання певної позначки за кількістю читачів буде визнаний медіа, то, очевидно, він повинен регулюватися законом.

Він пояснив, що в разі, якщо анонімний власник Telegram-каналу, очікувано, не оприлюднюється, Нацрада матиме право направити запит власнику платформи Telegram з проханням “привести у відповідність до чинного закону такий-то анонімний Telegram-канал”.

При цьому передбачається, що головний офіс Telegram може проігнорувати запит. В цьому випадку Нацрада буде позиватися до власників месенджера.

Нардеп повідомив, що законопроєкт “про медіа”, буде внесений до порядку Верховної Ради після закінчення розгляду закону про відкриття ринку землі.

Ткаченко підкреслив, що необхідно розрізняти законопроект “про медіа” від законопроекту “про дезінформацію”, який готує міністр культури Володимир Бородянський.

Нагадаємо, комітет з питань свободи слова рекомендував Верховній Раді проголосувати за урядовий законопроєкт про діяльність медіа у першому читанні.

Законом передбачається два типи регулювання діяльності ЗМІ. Це обов’язкове ліцензування, яке стосується аудіовізуальних медіа в тому випадку, якщо йдеться про обмежений радіочастотний ресурс. В усіх інших випадках передбачена реєстрація, яка стосується онлайн-медіа, цифрових платформ тощо

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE