Politerno > Україна і світ > Комітет зі свободи слова підтримав законопроєкт про діяльність медіа

Комітет зі свободи слова підтримав законопроєкт про діяльність медіа

  • 5 Лютого, 2020
  • 938 Переглядів
  • 0

Комітет з питань свободи слова рекомендував Верховній Раді проголосувати за урядовий законопроєкт про діяльність медіа у першому читанні.

Про це повідомляється на сайті Верховної ради.

“(Законопроєкт – ред.) регулює питання, які досі не були врегульовані, наприклад онлайн і інтернет медіа. В тому числі, він розширює повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, надаючи можливість більше впливати на інформаційну політику держави і карати порушників. Також законопроєкт вирішує питання прозорості медіа, оскільки передбачає розкриття всіх кінцевих бенефіціарів”, – зазначила співавторка Тетяна Циба.

Після обговорення Комітет підтримав рішення Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендувати нардепам прийняти законопроєкт №2693 “Про медіа в Україні” у першому читанні за основу.

За словами Циби, Комітет налаштований під час підготовки до другого читання врахувати багато правок, запропонованих журналістами.

Нагадаємо, у кінці листопада колишній гендиректор “1+1 Media” Олександр Ткаченко презентував разом з Міністерством культури чернетку закону про медіа, в ній піднімалися питання реєстрації та оподаткування ЗМІ, питання незалежності редакції від власника ресурсу і врегулювання блогерів.

“Рух опору капітуляції” заявляє, що міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський зайняв шкідливу і неконструктивну позицію по відношенню до тих напрямків, якими призначений керувати.

Моніторингова місія ООН з прав людини закликала українську владу не обмежувати роботу медіа законом про дезінформацію, який не відповідає міжнародним стандартам прав людини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE