Politerno > Україна і світ > Працівники СБУ навідались в “1+1” через прослушку Гончарука, вилучили комп’ютери

Працівники СБУ навідались в “1+1” через прослушку Гончарука, вилучили комп’ютери

  • 5 Лютого, 2020
  • 912 Переглядів
  • 0

У медіагрупі 1+1 media просять керівника СБУ Івана Баканова прокоментувати ситуацію і пояснити причину обшуків у приміщенні студії телеканалу “1+1”.

Про це йдеться взаяві медіагрупи 1+1 media, “Інтерфакс-Україна

“Причини обшуку нам невідомі. Примітно, що за весь час існування незалежної України це перший обшук, який проводиться в 1+1 media. Ми можемо тільки припустити, що він пов’язаний з викривальною діяльністю програми. Зазвичай програма “Гроші” є джерелом важливої інформації. Ми обурені та стурбовані тим, що на порушення, які викриває редакція, реакції в більшості випадків немає, натомість журналісти самі стали заручниками своєї викривальної діяльності. Звертаємося до глави СБУ Івана Баканова з проханням прокоментувати ситуацію, чи відомо йому про причини проведення слідчих дій у приміщенні редакції “Гроші”. Сподіваємося, що вони достатньо “вагомі” та справді пов’язані з питаннями національної безпеки”, – йдеться в заяві каналу.

У медіагрупі вважають, що такі “візити” є порушенням журналістської недоторканності й “тиском на незалежні ЗМІ”.

В СБУ повідомили “Українській правді”, що слідчі дії відбуваються за рішенням суду. Жодного втручання в роботу ТВ-каналу не відбувається.

Згодом стало відомо, що обшуки пов’язані із прослуховуванням прем’єр-міністра Олексія Гончарука. 

На місце слідчих дій прибуло кілька народних депутатів від “Слуги народу”, а також голова комітету зі свободи слова Нестор Шуфрич.

Працівники СБУ вилучили кілька системних блоків від комп’ютерів. У той же час працівники програми гроші повідомили, що слідчі вимагали конкретні системні блоки “Apple”. Але про них не було зазначено в ухвалі і тому їх не віддали правоохоронцям.

Нагадаємо, 5 лютого стало відомо про обшуки у приміщенні студії Олександра Дубінського на телеканалі “1+1” за адресою Куренівська, 18 в Києві.

31 січня “Дзеркало тижня” з посиланням на поінформованих співрозмовників повідомляла, що вже на ранок після появи YouTube-роликів записів прослушки Гончарука президент отримав оперативну довідку від СБУ з приводу того, як міг здійснюватися запис, ким, де монтувався і як розміщувався на YouTube.

Того ж дня, Зеленський отримав аналогічний документ від міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

В обох звітах зазначалося, що ролик монтувався на комп’ютері журналіста ТВ-програми розслідувань, що виходить на одному з найбільш рейтингових телевізійних каналів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE