Politerno > Україна і світ > Байдена поступається Сандерсу вже у другому національному опитуванні

Байдена поступається Сандерсу вже у другому національному опитуванні

  • 12 Лютого, 2020
  • 775 Переглядів
  • 0

Незалежний сенатор від Вермонту Берні Сандерс випереджає Джо Байдена серед потенційних кандидатів у президенти США від Демократичної партії вже у другому загальнонаціональному опитуванні.

Нове опитування від Monmouth показує, що Берні Сандерс лідирує серед демократів по країні з 26%, за ним ідуть Джо Байден з 16%, Елізабет Уоррен з 13%, Піт Буттіджич з 13%, Майк Блумберг з 11% і Емі Клобучар з 6%.

“Айова справила значний вплив на гонку, особливо для Байдена, чия підтримка завжди була м’якою і ґрунтувалася в основному на сприйнятті електорату”, – сказав соціолог Патрік Мюррей.

Минуле опитування від Quinnipiac показало, що у Берні Сандерс має 25% підтримки прихильників демократів. За ним слідують Джо Байден (17%), Майкл Блумберг (15%), Елізабет Уоррен (14%), Піт Буттиджич (10%) і Емі Клобучар (4%).

Демократичні виборці в штатах, які проводять праймеріз і кокуси з висунення кандидатів в Супервівторок, розподіляють свою підтримку серед ряду кандидатів – 21% у Сандерса, 16% у Уоррена, 14% у Байдена, 13% у Блумберга, 11% у Буттіджіча, 7% у Клобучар.

У штатах, які голосують після Супервівторка, 30% підтримують Сандерса, 18% Байдена, 14% Буттіджіча, 11% Уоррен, 9% Блумберга і 5% Клобучар.

У Супервівторок в більшості штатів проходять попередні вибори. У цьому виборчому році Супервівторок випадає на 3 березня.

Читайте також: Розвідки США та Німеччини протягом десятиліть мали доступ до секретного листування понад 130 країн

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE