Politerno > Україна і світ > Поліція затримала “смотрящого” за Запоріжжям часів Януковича

Поліція затримала “смотрящого” за Запоріжжям часів Януковича

  • 16 Лютого, 2020
  • 720 Переглядів
  • 0

У Києві співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції за підтримки спецпризначенців КОРДу затримали лідера злочинної організації, яка займалася вимаганням грошей у підприємців.

Повідомляється, що затриманий шість років перебував у міжнародному розшуку і переховувався від правоохоронних органів. Йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених шістьма статтями Кримінального кодексу України.

«Увесь цей час він переховувався від органів слідства. Чоловік, 1975 р. н., підозрюється у створенні злочинної організації, яка займалася вимаганням коштів у підприємців, а також у прикритті її діяльності. Також затриманого підозрюють у незаконному зберіганні та переробці зброї, організації так званих кримінальних «сходок» та координації діяльності злочинних груп, учасники яких скоювали тяжкі злочини», – повідомили в поліції.

Заступник міністра закордонних справ України Антон Геращенко уточнив, що йдеться про «кримінального авторитета» Євгена Анісімова, який за часів президента-втікача Віктора Януковича «тероризував підприємців Запоріжжя».

«Він перебував у розшуку майже 6 років. Останньою його схованкою був орендований будинок у Конча-Заспі (південній околиці Києва – ред.)», – написав Геращенко в фейсбуці.

Також на затримання Анісімова відреагував один із найбагатших підприємців України Євген Черняк із Запоріжжя, керівник алкогольного холдингу Global Spirits.

Як написав він у фейсбуці, десять років тому «смотрящі» Януковича намагалися відібрати його бізнес, і переговори про це від «сім’ї» Януковича вони уповноважили вести місцевого запорізького «кримінального авторитета» Анисимова. «Але я не здався! Все відстояв у судах!» – написав Черняк і додав, що відтоді Анисимов і почав переховуватися.

Про здирництво з боку Анисимова ще з 2010 року заявляв, зокрема, і Юрій Комісаров, директор підприємства «Запоріжзв’язоксервіс», який під час суду над Анисимовим 2013 року заявляв Радіо Свобода, що той пропонував йому ділитися виручкою і навіть акціями підприємства.

Натомість тодішня влада міста Запоріжжя й Запорізької області часів Януковича стверджувала, що Анісімов не «кримінальний авторитет», а «зразок соціально відповідального бізнесмена і визначний меценат».

Читайте також: Чотирьох захоплених ФСБ в Азовському морі рибалок заарештували на 10 діб

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE