Politerno > Україна і світ > Чотирьох захоплених ФСБ в Азовському морі рибалок заарештували на 10 діб

Чотирьох захоплених ФСБ в Азовському морі рибалок заарештували на 10 діб

  • 16 Лютого, 2020
  • 910 Переглядів
  • 0

Керченський міськсуд заарештував на 10 діб чотирьох українських рибалок, які були захоплені напередодні російськими прикордонниками в Азовському морі за нібито незаконний вилов риби.

Про це повідомили в російському ТАСС .

“Затримані напередодні співробітниками Прикордонного управління ФСБ Росії по Криму в Азовському морі, визнані винними в скоєнні адміністративного правопорушення за частиною 4 статті 19.3 КоАП Росії (“Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів федеральної служби безпеки в зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, а також перешкоджання виконанню ним службових обов’язків”). Їм призначений адміністративний арешт на 10 діб”, – йдеться в повідомленні.

Близьке до російської влади Криму видання “Кримінформ” повідомляє, що за фактом незаконного видобутку водних біологічних ресурсів Прикордонним управлінням ФСБ стосовно затриманих порушено справу про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 8.17 КоАП Росії – порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів.

У ФСБ також заявили, що капітан затриманого в Азовському морі судна нібито визнав свою провину на допиті.

Так звана “кримський омбудсмен” Лариса Опанасюк повідомила, що команду корабля затримано на 48 години до з’ясування обставин. 

Представництво президента України в анексованому Криму  відстежує ситуацію  із затриманням Росією українських рибалок в Азовському море.

У Держприкордонслужбі України заявили, що відомство перевіряє інформацію про затримання російськими силовиками в Азовському морі судна з чотирма громадянами України на борту.

За фактом Головним управлінням Нацполіції в АР Крим та Севастополі розпочато кримінальне провадження за статтями 146 та 278 КК України. 

Нардеп від “Слуги народу” Павло Мельник, посилаючись на інформацію мешканців Приморського району Запорізької обл., оприлюднив імена затриманих рибалок: Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджи та Максим Тєрєхов. Усі вони – мешканці Приморського району. 

Захоплені Російською Федерацією українські рибалки є жителями села Райнівки Приморського району Запорізької області.

Читайте також: Як російськомовні школи будуть переходити на українську

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE