Politerno > Україна і світ > Німецьким інвесторам потрібні не няні, а незалежні суди – посол

Німецьким інвесторам потрібні не няні, а незалежні суди – посол

  • 16 Лютого, 2020
  • 927 Переглядів
  • 0

Німецькі інвестори зацікавлені у виході на український ринок, але вони повинні бути впевнені у захисті своїх інвестицій в Україні.

Про це посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила в інтерв’ю hromadske.ua.

“Сьогодні говорять про няню, раніше Клічко говорив про бодігардів. Нашим інвесторам не потрібні ні няні, ні бодігарди. Їм потрібні незалежні суди. Тут вже є дві тисячі німецьких фірм, і вони успішно працюють. І вони можуть отримати хороші сигнали, що щось відбувається, і сюди потрібно приїжджати”, – сказала посол.

Дипломат зазначила, що у німецьких інвесторів є зацікавленість починати працювати в Україні.

“Зацікавленість дійсно є, але всі чекають, що буде далі. Наприклад, із судовою реформою. Для інвесторів дуже важливо бути в змозі захистити свої інтереси в судах. Це по-перше. Друге – це загальні макроекономічні індикатори”, – сказала Фельдгузен.

Як повідомлялося, виступаючи на Економічному форумі в Давосі на минулому тижні президент Володимир Зеленський анонсував ряд заходів, покликаних залучити іноземних інвесторів. Зокрема, п’ятирічні податкові канікули для підприємств, які придбають об’єкти приватизації на суму від $ 10 млн.

Для компаній, які вклали понад $ 100 млн, влада обіцяє персональну “інвестиційну няню” від уряду і прямі інвестиційні договори з державою, засновані на англійському праві. Також планується створити в Україні міжнародний арбітраж.

Читайте також: А чи був Патрушев? Чому оманські пригоди Зеленського не закінчуються

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE