Politerno > Україна і світ > Виступ Зеленського у Давосі: про війну, майбутнє в ЄС і захист інвесторів (Відео)

Виступ Зеленського у Давосі: про війну, майбутнє в ЄС і захист інвесторів (Відео)

  • 22 Січня, 2020
  • 903 Переглядів
  • 0

У середу, 22 січня, президент Володимир Зеленський перебуває у Давосі в рамках зустрічі Всесвітнього економічного форуму, що проходитиме до 24 січня.

Під час свого виступу Володимир Зеленський заявив, що Україні в умовах анексованого Криму і продовження бойових дій на Донбасі замало отримувати від світу лише стурбованість і занепокоєння.

«Шостий рік, як у моїй країні йде війна, шостий рік, як Росія анексувала в нас частину території. Незважаючи на тисячі сторінок міжнародного права та сотні міжнародних організацій, покликаних його захищати – ось така у нас new normality. Так, світ згуртувався навколо вирішування цих питань, але чи достатньо українцям, загиблим, і тим, хто втратив домівки, чи достатньо їм всесвітньої стурбованості та занепокоєння. Цього замало і це є правда», – сказав Зеленський.

За його словами, ситуація з агресією щодо України «це лише один з прикладів, що нинішня архітектура світу, на жаль, вразлива».

Також Зеленський відзначив, що Україна бачить своє майбутнє в Європейському союзі. 

«Дуже проста відповідь. Ми бачимо майбутнє України в Європейському союзі. Що має зробити ЄС для України? – Просто взяти Україну в ЄС. Питання не в тому, коли ми вступимо в ЄС, а який статус буде в України в ЄС, яке ставлення буде до нашої країни: потужного, рівноправного гравця, країни, яку поважають, на яку не дивляться згори вниз. І зараз, мені здається, дуже зручний момент, коли одна велика країна зробила exit (йдеться про вихід Великої Британії з ЄС, Brexit – ред.), може, для України настав час зробити enter», – сказав Зеленський.

Не шкодував Володимир Зеленський і обіцянок. Зокрема, президент заявив, що кожен інвестор, який вкладе в Україну від $100 млн, стане учасником програми “investment nanny” (інвестиційна няня).

“Кожному інвестору, великій компанії, яка приведе в Україну 100 млн доларів плюс, ми забезпечимо окремий договір із державою. Саме держава буде вас захищати. У вас буде менеджер – investment nanny, менеджер, який говорить 5 мовами і 24 години/7 днів на тиждень буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема – у вас буде контакт із цим менеджером. І жодних проблем”, – зазначив Зеленський.

“500 підприємств готові до приватизації. Перші два роки всім інвесторам, які підуть у приватизацію на суму понад 10 мільйонів доларів, ми надаємо податкові канікули. Ви не будете сплачувати п’ять років податок на прибуток”, – заявив глава держави.

Як повідомлялось, 23 січня він планує поїхати до Ізраїлю з робочим візитом.

Довідка: 1 вересня 2017 року набула чинності Угода про асоціацію, яка зміцнює зв’язки між Україною і Європейським союзом, завершивши чотирирічний процес політичних кроків довкола цього документа.

Багато норм угоди про асоціацію були тимчасово застосовані іще з 2014 року, але вступ в дію угоди забезпечив тіснішу співпрацю між Брюсселем і Києвом у таких сферах, як зовнішня політика, правосуддя, освіта, наука і технологія.

Читайте також: На відміну від Оману, до Давосу поїхало значно більше “української еліти”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE