Politerno > Україна і світ > В Офісі президента плануються кадрові зміни

В Офісі президента плануються кадрові зміни

  • 20 Лютого, 2020
  • 1307 Переглядів
  • 0

Під деякими чиновниками президента Володимира Зеленського вже “почали хитатися крісла”.

Про це повідомляє “Апостроф”, посилаючись на власні джерела з Офісу президента.

Кажуть, що швидке звільнення “світить” заступнику голови Офісу президента Кирилу Тимошенко. В ОПУ він займається питаннями комунікацій і медіа. Однак, його ім’я стало на слуху після фейкової заяви про відставку Андрія Богдана.

Протягом тривалого конфлікту між Богданом і Єрмаком Тимошенко більшою мірою займав сторону першого, і навіть працював над відбілюванням його репутації за допомогою мережі Telegram-каналів. Втім, коли стало зрозуміло, що шальки терезів в протистоянні стали переважувати в сторону Єрмака, зайняв нейтралітет.

Поки в Офісі президента немає заміни для Тимошенко. Але кандидата на його посаду вже шукають.

“Він цілком може бути звільнений найближчим часом. Зараз йому підшукують заміну, але з кадрами у Зеленського – проблеми”, – розповіло джерело в ОПУ.

Відзначають, що Тимошенко був присутній на зустрічі з Папою Римським Франциском у Ватикані, де також – на той момент ще в статусі помічника президента – був і Єрмак. Тому джерела на Банковій вважають, що Тимошенко якийсь час ще зможе пробути на своєму посту.

“Заступників набирав особисто Зеленський. Привів з собою Богдан тільки Андрія Смирнова. Крім того, Єрмак не так обізнаний у внутрішній політиці, як був Богдан. Тому зараз, по суті, на заступників ляже більше обов’язків, так що їх немає сенсу міняти зараз”, – прокоментував один з обізнаних нардепів від “Слуги народу”.

Смирнову, якого привів Богдан особисто, також варто турбуватися за своє місце. Смирнов курирував правовий напрямок – по суті займаючись тим, що в колишній адміністрації президента робив Олексій Філатов. Смирнов до потрапляння на Банкову був адвокатом “регіоналів” Олександра Єфремова і Олени Лукаш. Також він відомий своєю дружбою з не менш скандальним юристом, колишнім заступником глави Адміністрації президента Януковича Андрієм Портновим. З Богданом вони зблизилися під час так званої “справи Геннадія Корбана”, у якій Смирнов виступав захисником одного з фігурантів справи Михайла Кошляка. Після відставки Богдана Смирнов залишився “сам” в ОПУ і не має колишньої захисту.

Читайте також: Хто почав стріляти і ЄС нам не указ. Головні скандали, запущені з легкого язика Арахамії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE