Politerno > Україна і світ > Росія зробила черговий крок по захисту “русскоговорящих” в Україні

Росія зробила черговий крок по захисту “русскоговорящих” в Україні

  • 11 Березня, 2020
  • 2689 Переглядів
  • 0

Рада Федерації на пленарному засіданні в середу схвалила закон про визнання громадян Білорусії і України, які вільно володіють російською мовою, її носіями без проходження співбесіди для отримання громадянства РФ. Про це повідомляє ТАСС.

Зазначається, що в даний час іноземні громадяни та особи без громадянства можуть бути визнані носіями російської мови за результатами співбесіди, проведеного профільною комісією. Такий статус дає можливість його власникові отримати російське громадянство в спрощеному порядку.

“Закон встановлює, що українці і білоруси, які вільно володіють російською мовою, при подачі особисто заяви про визнання їх носіями російської мови і при наявності підстав можуть бути визнані комісією носіями російської мови без проходження співбесіди. Під підставами мається на увазі те, що самі заявники або їх прямі родичі постійно проживають або раніше постійно проживали на території РФ або на території, ставилася до Російської імперії чи СРСР, в межах державного кордону РФ”, – йдеться у повідомленні.

Як пише агентство, у закон про громадянство РФ вноситься уточнення, згідно з яким вимоги до необхідного рівня знань, критерії оцінки та порядок розробки та використання матеріалів для співбесіди визначаються МВС Росії за узгодженням з “Мінпросвіти РФ”.

Зазначається також, що даний закон, у разі його підписання президентом РФ Володимиром Путіним, набуде чинності через 90 днів після офіційного опублікування.

Читайте також: Бойовики обстріляли автомобіль ЗСУ з-за спин мирного населення – штаб ООС

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE