Politerno > Україна і світ > Бойовики обстріляли автомобіль ЗСУ з-за спин мирного населення – штаб ООС

Бойовики обстріляли автомобіль ЗСУ з-за спин мирного населення – штаб ООС

  • 10 Березня, 2020
  • 1154 Переглядів
  • 0

Під час сьогоднішнього загострення на фрноті, озброєні формування РФ вели обстріл по позиціям ЗСУ з-за спин мирного цивільного населення.

Про це повідомили в пресцентрі штабу ООС.

У повідомленні зазначається: “У штабі операції Об’єднаних сил за допомогою геоінформаційної системи була проведена реконструкція нинішнього обстрілу противником автомобіля підрозділу Об’єднаних сил із протитанкового ракетного комплексу.

Аналіз траєкторії, рельєфу місцевості і місця влучання дає підстави стверджувати, що противник знову порушив міжнародне гуманітарне право – вів вогонь із позицій, які були розташовані за будинками мирних жителів.

Такі дії російських окупантів значно ускладнювали завдання підрозділів ООС з нанесення прицільних ударів по ворожих вогневих точках окупантів. Адже противник чудово розуміє, що українські захисники ніколи не вели, не ведуть і ніколи не будуть вести вогонь по домівках мирних жителів. Ці злочинні дії характерні тільки для російських окупаційних військ”.

Нагадаємо, російські найманці обстріляли українські позиції з мінометів і гаубиць, серед військовослужбовців є поранені.

Згодом стало відомо, що внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у вантажівку ГАЗ-66 зазнав важких поранень і помер під час евакуації вертольотом Андрій Олександрович Ведешин, 1986 року народження, житель села Кинашів Тульчинського району Вінницької області, молодший сержант, військовослужбовець 131-го окремого розвідувального батальйону.

Про це повідомили на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

“Молодший серджант Ведешин Андрій Олександрович 1986 р.н. загинув сьогодні о 09.30 ранку в районі с. Піски Донецької області під час евакуації з поля бою у вертольоті (обставини уточнюються). Військовослужбовець Сухопутних військ Збройних Сил України Андрій Ведешин був призваний Тульчинським РВК на військову службу за контрактом у травні 2017 року. Загиблий проживав разом із батьками в селі Кинашів Тульчинського району. У героя залишилися мати, брат і дочка (2012 р.н.). Попередньо похорон планується 12 березня в рідному селі Кинашів. Вічна пам’ять Герою!”- сказано в повідомленні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE