Politerno > Україна і світ > Уряд призначив чотирьох в.о. міністрів (Фото)

Уряд призначив чотирьох в.о. міністрів (Фото)

  • 11 Березня, 2020
  • 1376 Переглядів
  • 0

10 березня Кабмін призначив тимчасово виконуючими обов’язки міністрів розвитку економіки, культури, енергетики та захисту навколишнього середовища, а також освіти і науки. 

Так, перший заступник міністра розвитку економіки Павло Кухта тимчасово виконуватиме обов’язки мінстра цього відомства.

Про це сам Павло Кухта повідомив у Facebook.

“Сьогодні за рішенням уряду на мене було покладено тимчасове виконання обов’язків Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України”, – зазначив чиновник.

За словами Кухти, для його команди важливо, щоб зміни та реформи, які вдалося запустити за 6 місяців роботи (ринок землі, запуск приватизації, реформа держпідприємств, створення інструментів для залучення інвестицій та багато іншого), “не пропали безслідно та продовжувалися на благо народу України”.

Тимчасово в.о. міністра також пообіцяв докласти “максимум зусиль для того, щоб процес зміни уряду ніяким чином не позначився на злагодженості та якості роботи Міністерства та пройшов непомітно для наших громадян, а всі напрацювання були передані наступникам”.

Раніше це міністерство очолював Тимофій Милованов. 

Також Кабмін поклав тимчасове виконання обов’язків міністра культури на Світлану Фоменко, повідомив Укрінформ.

З квітня 2016 року вона обіймала посаду першої заступниці міністра культури.

Світлана Фоменко у 2004–2006 роках обіймала посаду радниці  генерального директора Генеральної дирекції Київської міської ради з обслуговування іноземних представників.

З березня 2007 року була головною спеціалісткою, а з 2008 року – начальницею відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Управління міжнародних зв’язків апарату ВО КМР (КМДА).

З 2013 року працювала начальницею Управління міжнародного співробітництва Міністерства культури.

З серпня по грудень 2014 року була заступницею Міністра культури України з питань європейської інтеграції.

З 2015 до квітня 2016 року працювала помічницею-консультанткою народного депутата України Єленського В.С., заступника голови Комітету ВРУ з питань культури і духовності.

Тимчасове виконання обов’язків міністра освіти і науки України уряд поклав на Юрія Полюховича.

Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету міністрів 10 березня 2020 року, повідомив Урядовий портал.

“Дуже важливо, щоб діяв принцип неперервності влади. Для мене честь – виконувати обов’язки міністра. Я зроблю все від мене залежне, щоб Міністерство працювало злагоджено і належно виконувало свої функції”, – заявив Полюхович.

11 вересня 2019 року Полюховича призначили на посаду першого заступника міністра освіти і науки Ганни Новосад.

Після відставки уряду Гончарука міністерка освіти Ганна Новосад не захотіла працювати з новим прем’єр-міністром, пояснюючи це тим, що не знає відповідей на принципові для себе питання: які з розпочатих реформ буде підтримувати прем’єр, яке його ставлення до радикальних змін у вищій освіті, чи буде фінансова підтримка та чи матиме вона автономію в кадрових питаннях.

39-річний Юрій Полюхович уродженець міста Костопіль Рівненської області.

Кандидат історичних наук. Автор понад 40 наукових публікацій.

Має досвід роботи у приватних компаніях, в яких, зокрема, займався питаннями розвитку інновацій.

З 2014 до 2016 року був радником міністра освіти і науки України на громадських засадах. З 2017 року очолює громадську організацію “Українська науково-дослідна фундація”.

Вільно володіє англійською, іспанською та класичною чольті (мова ієрогліфічної писемності майя).

Роботу в МОН поєднує з викладанням у Національному університеті імені Тараса Шевченка магістерського курсу “Історія цивілізацій доколумбової Америки”.

В. о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища призначено Віталія Шубіна.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства у Facebook.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні Кабміну 10 березня.

“Тимчасово виконувати обов’язки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища буде Шубін Віталій Миколайович”, – йдеться в повідомленні.

Нагдаємо, після призначення Кабміну Дениса Шмигаля, в його команді залишалися вакантними 4 міністерства. Читайте по темі: Зе-перезавантаження. Навіщо президент віддав Кабмін олігархам

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE