Politerno > Україна і світ > Підготовлено закон про захист від коронавірусу в Україні

Підготовлено закон про захист від коронавірусу в Україні

  • 16 Березня, 2020
  • 841 Переглядів
  • 0

Група народних депутатів на чолі з головою Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайлом Радуцьким зареєструвала проєкт закону про заходи щодо запобігання поширенню коронавируса.

Текст законопроєкту опубліковано на сайті Верховної Ради.

Законопроєкт передбачає, що за порушення правил обсервації і за умисне зараження коронавірусом COVID-19 буде введена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Так, у тексті документа зазначено, що ст.325 КК України трактується таким чином, що за порушення правил і норм, встановлених із метою запобігання епідемічним та інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням буде встановлено покарання у вигляді штрафу від 1 до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 тис грн. – Ред.), арешту терміном на 6 місяців, обмеження або позбавлення волі на 3 роки, якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби. До переліку таких захворювань додадуть і коронавірус Covid-19.

Якщо ж порушення правил обсервації спричинило за собою смерть або інші серйозні наслідки для третіх осіб – порушник може отримати тюремний термін від 5 до 8 років.

Передбачено, що ці норми діятимуть упродовж трьох місяців від дня публікації закону.

Раніше фото проєкту закону опублікував у своєму Telegram-каналі народний депутат від партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко.

Читайте також: Зеленський хоче закрити метро та обмежити міжобласне сполучення і збори більше 10 осіб, включно з церквами

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE