Politerno > Україна і світ > Зеленський хоче закрити метро та обмежити міжобласне сполучення і збори більше 10 осіб, включно з церквами

Зеленський хоче закрити метро та обмежити міжобласне сполучення і збори більше 10 осіб, включно з церквами

  • 16 Березня, 2020
  • 972 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський просить Кабмін зупинити міжміське та міжобласне сполучення, роботу метрополітенів з 12 години дня 18 березня і масові заходи за участю більше 10 осіб, враховуючи церковні обряди і церемонії.

Про це глава держави заявив у відеозверннені.

Зеленський повідомив, що 16 березня відбудеться засідання уряду, до якого у президента є низка доручень.

“Міністерству інфраструктури з 12 години дня 18 березня 2020 року заборонити залізничне авіа та автобусне міжміське та міжобласне пасажирське перевезення. Заборонити роботу метрополітенів. Міські перевезення можуть здійснюватися у режимі “до 10 осіб” у маршрутних таксі і у таксі. І до 20 осіб у тролейбусах/автобусах/трамваях”, – зазначив президент.

Він закликав Кабмін заборонити масові заходи за участю більше 10 осіб, враховуючи церковні обряди і церемонії.

“Заборонити масові заходи за участю більше 10 осіб. Включно з обрядами та церемоніями. Лідерів усіх церков я дуже прошу з порозумінням поставитися до цієї ситуації, коли є загроза людському здоров’ю та життю”, – підкресли Зеленський.

Президент закликав, щоб у Чернівецькій і Житомирській області, де виявили випадки зараження коронавірусом, запровадили режим надзвичайної ситуації з 17 березня.

За словами Зеленського, засідання Кабміну має відбутися у понеділок, 16 березня.


Президент заявив, що відтепер частіше виходитиме в ефір з інформуванням щодо ситуації з Covid-19.

Нагадаємо, указом президента Володимира Зеленського створено координаційну раду з протидії поширенню коронавірусу COVID-19.

Раніше, голова партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що кількість інфікованих та померлих є більшою ніж  говорить влада, і закликала створити антикризовий штаб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE