Politerno > Україна і світ > Тимошенко заявила, що інфікованих і померлих від вірусу більше, ніж говорить влада (Відео)

Тимошенко заявила, що інфікованих і померлих від вірусу більше, ніж говорить влада (Відео)

  • 16 Березня, 2020
  • 9610 Переглядів
  • 0

Голова партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко стверджує, що кількість інфікованих та померлих є більшою ніж  говорить влада, і закликає створити антикризовий штаб.

Про це нардепка заявила пд час виступу на погоджувальній раді Верховної Ради.

“Ми до кінця не усвідомлюємо, перед якою загрозою постала і Україна,  і весь світ. За весь час незалежності не було такої ситуації, коли б об’єдналися смертельна хвороба, – яка оголошена Всесвітньою організацією охорони здоров’я вперше за останні 100 років всесвітньою пандеміє, – з кризою фінансовою й економічною, з війною, яку ведуть проти України, з дуже слабкою економікою і з надзвичайно вразливими фінансами…

Ми не усвідомлюємо, перед якою загрозою існування України ми постали. Я закликаю всіх: відкладіть у сторону  всі політичні амбіції, протистояння і бої. Зараз усім треба об’єднатися в антикризовий штаб з однією метою: врятувати Україну і людей.

Я можу сказати як (колишній) прем’єр-міністр, який пройшов і фінансову кризу, і епідемію тоді іншого вірусу: я готова особисто увійти в усі антикризові штаби, які у вас є, – бажано, щоб він був один – і працювати без вихідних і відпочинку, щоб Україну захистити.

Є три речі, які треба зробити просто невідкладно, сьогодні. Перше: нам потрібно карантин зробити абсолютним… Карантин перевірити до молекул.

Друге: у нас немає реальної статистики, що у нас робиться з захворюванням – і зараз не час розбиратися, хто в цьому винен. Нам потрібно негайно цю статистику відновити.

Я стверджую – як людина, яка розуміє, що говорить: у нас набагато більше захворювань і набагато більше померлих (ніж каже влада – ред.), але ми цього не знаємо.

Тому наступне, що я пропоную і що треба зробити невідкладно: треба щоб усі засоби масової інформації дали людям знання, по якому телефону звертатися, якщо є підозра навіть на мінімальну температуру або а будь-яку нежить. Йдеться про те, що сьогодні пересічна людина не знає, куди звернутися, щоби провести цей тест вдома, не ходячи до лікарень і лабораторій.

Я прошу владу: зробіть зараз загальну інформаційну лінію повідомлень, , куди людям звертатися і де безкоштовно отримати достовірний аналіз на наявність коронавірусу”, –  заявила лідерка фракції “Батьківщина” у ВР.

Тимошенко також зазначила, що потрібно подбати про людей, які перебувають в ізоляції через підозру на коронавірус, та про батьків, які сидять із дітьми вдома, а також централізовані закупити противірусні препарати та необхідні лікарські засоб.

 

Читайте також: Нардепи змінять розклад роботи і проведуть позачергове засідання через коронавірус

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE