Politerno > Україна і світ > “Слуги народу” закликають Данілова звільнити Сивохо (документ)

“Слуги народу” закликають Данілова звільнити Сивохо (документ)

  • 16 Березня, 2020
  • 1108 Переглядів
  • 0

Народні депутати з фракції “Слуга народу” звернулися до секретаря РНБО Олексія Данілова з проханням звільнити свого позаштатного радника Сергія Сивохо.

Про це УП повідомив поінформований співрозмовник УП у Верховній Раді

У зверненні до Данілова йдеться про те, що публічна діяльність Сивохо “викликає занепокоєння у суспільстві, створює публічну напругу, дискредитує президента та шкодить національним інтересам України”.

Нардепи просять, аби секретар РНБО розглянув питання щодо звільнення Сивохо.

Ініціатором виступив нардеп від “Слуги народу” Єгор Чернєв.

Станом на 13.00 16 березня звернення підписали понад 20 парламентарів.

Нагадаємо, 12 березня радника секретаря РНБО Сергія Сивохо виштовхали з його власної презентації “Національної платформи примирення та єдності” на Донбасі. За даними ЗМІ, це були ветерани полку “Азов”.

Сивохо анонсував старт “Національної платформи примирення і єдності” для того, щоб “допомогти людям по обидва боки лінії зіткнення слухати і чути”.

Пізніше у Facebook Сивохо прокоментував конфлікт. Він написав, що нападникам на нього потрібен не мир, а війна, тому що на ній можна заробити.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав неприпустимими дії активістів, які зірвали презентацію Сивохо, але зазначив, що той ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО.

Данілов наголосив, що кожен із його радників має свою власну позицію.

Правоохоронці затримали і доставили до поліцейського відділку на Печерську 15 осіб. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Трьом особам у зв’язку із подією обирали запобіжний захід. Ветерана Сашка Волкова відправили під цілодобовий домашній арешт. Керівника Київського осередку Нацкорпусу Сергія Тамаріна відпустили під особисте зобов’язання. Ветерана полку “Азов” Юрія Каплю суд відпустив під особисте зобов’язання.

Сьогодні стало відомо, що депутати монобільшості, які виступили проти капітулянтських протоколів у Мінську, обговорюють можливість створення нової депутатської групи в складі фракції.

Читайте також: Падіння ангела: подвиг Сергія Сивохо

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE